Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

De kangoeroe heeft het ocharme niet gemakkelijk vandaag.  De gevolgen van de bosbranden in Australië zijn niet alleen enorm voor de mens, maar zeker ook voor de dierlijke inwoners. Het buideldier is een zeer opmerkelijk wezen. Zo hebben de vrouwtjes niet één maar twee vagina’s en baarmoeders. Als het jong geboren wordt, komt het niet via een van beide vagina’s ter wereld, maar via een apart geboortekanaal in het midden. Dit ontwikkelt zich vlak voor de geboorte. De mannetjes hebben  dan weer een dubbele of gespleten penis. Als we onderstaande foto zien, snappen we meteen waarom.

Normaliter zou je nu al een kalender voor 2020 tegen de muur moeten hangen, god weet dat we genoeg suggesties hebben gegeven. Voor zij die echter af en toe worden verweten voor een keiharde groene lul, hebben we nog een extra kalender in de aanbieding.  De Nature’s Dick Pics 2020 kalender toont twaalf rotsformaties in de vrije natuur die de vorm hebben van een penis.  Voor de grootste eikel in je vriendenkring dus.

Keiharde science fiction was dan weer de specialiteit van een totaal andere Dick. Philip K. Dick was een auteur met cultstatus, vooral bekend vanwege een aantal korte verhalen die tot populaire films werden bewerkt, zoals Blade Runner, Total Recall en Minority Report. En te bedenken dat we deze fantastische verhalen bijna nooit zouden gezien hebben, mocht Dick niet naar de tandarts geweest zijn. In 1974 reageerde hij namelijk slecht op een verdovend spuitje van de tandarts, waarna hij gedurende enige tijd geplaagd werd door visioenen en perioden van waanzin en psychose. Fanatiek noteerde zijn vrouw zijn visioenen, wat resulteerde in 8000 bladzijden. Hij gebruikte hiervoor een aantal elementen daarvan in zijn latere werk.

Tom Cruise mocht de hoofdrol spelen in de verfilming van zijn werk Minority Report. Binnenkort zien we ‘Maverick’ weer aan het werk in de sequel van Top Gun. De acteur is intussen 57 en moet nog steeds niets weten van stuntdoubles of foefelen met computereffecten. Integendeel, voor het vervolg van Top Gun kroop de man zelf in de cockpit van een straaljager. Nochtans: in 1986 was Tom Cruise moeilijk te overtuigen om de rol te spelen. Pas toen hij voor het eerst de lucht inging, nam hij de rol aan.

Dan liever een cruiseschip om veilig op onze bestemming te geraken. Alhoewel veilig? Hoewel een groot aantal overlijdensgevallen tijdens een cruise toe te schrijven is aan een natuurlijke oorzaak – vaak door ouderdom – gebeuren er ook zelfmoorden, incidenten waarbij passagiers overboord vallen en verdrinken in de zee, overdoses en zelfs moorden. Er bestaat zelfs een website – cruiseshipdeaths.com – die netjes bijhoudt hoeveel doden er vallen op cruiseschepen.

Geef ons maar liever strandparels dan zeeratten. Wat zeg je bijvoorbeeld van volgende pareltjes? Het Instagram-account Beach Side Babes doet precies wat het belooft, het tonen van bloedmooie dames op het strand. Meer moet dat niet zijn.

Oesters zullen dan ook wreed uit hun schelp moeten komen om soortgelijke parels te produceren.  Als je een oester opensnijdt, zie je trouwens een witte vlek, dat is de spier. Hoe groter de vlek, hoe steviger de spier. Die spier wordt ‘getraind’ door de oesters in zakken op tafels op het strand te leggen. Door de getijden wordt de spier sterker. Een sterke spier geeft ook een licht zoete smaak.

Biceps zijn ook ferme spieren, maar niet noodzakelijk om professioneel bodybuilder te worden. Vraag maar aan Barbie Steinsholt Thomas. Ze verloor haar beide armen toen ze nog een peuter was. Het verlies van haar armen weerhield Barbie niet om te trainen voor bodybuildingcompetities. Intussen vindt ze ook nog de tijd om het huishouden te doen en te zorgen voor haar twee tienerzoons. Niet met de vinger in de neus, maar toch.

Maar soms heb je wel hulp nodig om door het leven te gaan met een handicap. Mattel, de fabrikant van Barbie, was de eerste speelgoedfabrikant die een pop in een rolstoel maakte. Dat was naar aanleiding van het Share a Smile Becky project.

Wat ook goed kan poppen is uiteraard popcorn.  De maïskorrels zijn niet zo ongezond als je misschien wel denkt. Ze bevatten veel antioxidanten en vezels én is de enige snack die gemaakt wordt van 100% onbewerkte volkorenmaïs. Natuurlijk, als je ‘m doordrenkt met suiker of zout vliegt dat gezondheidsaspect snel de deur uit.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More