Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Rise of Skywalker mag dan momenteel flink onder vuur liggen bij de echt fans vanwege de vele plotgaten, verwacht wordt dat de laatste film uit de Skywalker-saga gemakkelijk meer dan een miljard dollar zal ophalen aan de box office. Of om de wijze woorden van Yoda te gebruiken: “Do or do not, there is no try”. De gelaatsuitdrukkingen van de 900 jaar oude groene Jedi-meester zijn trouwens gebaseerd op het gezicht van Albert Einstein, inclusief zijn droge humor.

Alles is relatief, ook het huwelijk. Einstein was zijn eerste vrouw namelijk beu als koude pap, dus in ruil voor een scheiding gaf hij aan Mileva Marić al het geld dat hij gewonnen had met zijn Nobelprijs. Het prijzengeld bedroeg maar liefst 32.250 dollar, wat in die tijd meer was dan tien jaarsalarissen van een gemiddelde hoogleraar.

Prijzengeld valt er bij volgende bizarre competitie niet te rapen, eeuwige roem ook niet. Want het is een wedstrijd waarbij de lelijkste smoel wint. Elk jaar tijdens de Crab Fair in Engeland gaat er de Gurning Championship door. De regels zijn duidelijk: hoe gekker je gezicht, hoe meer kans je hebt op winnen.  Dus volgende keer dat je jouw belastingbrief opent, meteen een selfie nemen. Winst verzekerd!

Iemand die wel zijn hele leven goed de kost heeft verdiend, door gekke bekken te trekken is uiteraard Jim Carrey.  Binnenkort te zien als de slechterik Dr. Robotnik in de live action verfilming van Sonic The Hedgehog. Carrey was een van de favoriete acteurs van Tupac Shakur. De komiek schreef dan ook brieven naar Tupac Shakur toen de rapper in de gevangenis zat. De brieven waren bedoeld om hem te helpen lachen en hem door de moeilijke periode te helpen.

Maar het kan nog rapper, vraag maar aan de artiest No Clue. De rapper wist 723 woorden uit te spreken in 51.27 seconden en staat daarmee sinds 2005 in het Guinness World Records boek.

Spelen met woorden en letters is altijd leuk, zeker als je een liefhebber bent van anagrammen. Zo schuilt er meer in de artiestennaam van de frontman van Guns ’N Roses dan je dacht. Axl Rose is namelijk een anagram voor oral sex. Die arme meisjes daar in Paradise City.

Uit een onderzoek onder vrouwelijke Amerikaanse studenten blijkt dat het merendeel orale seks verkiest boven gemeenschap. Maar we zijn blijkbaar niet de enige soort die de tong eens graag laten rollen beneden, want geiten, apen, hyena’s, vleermuizen en schapen doen het ook.

Behalve dat het de enige zoogdieren zijn die echt kunnen vliegen, zijn er nog meer opmerkelijke feiten over de vleermuis. Een volwassen vleermuis eet gemakkelijk 1.000 insecten per uur. Altijd handig in de zomer met muggen in huis. In China is trouwens de vleermuis een gelukssymbool. Geluk en vleermuis noem je in het Chinees allebei ‘Fu’.

Met 1,38 miljard Chinezen op deze aardkloot moet je niet rekenen op geluk dat er wel een paar babes tussen zitten, maar statistisch gezien kan het niet anders. Het Instagram-account Chinese Babes geeft ons overschot van gelijk, want kijk maar eens naar deze twee Fu‘s.

View this post on Instagram

YouMi Vol.119

A post shared by Chinese Babes (@chinesebabes_) on

Is je voornemen om vooral gezond te blijven in 2020? Jaag je dan zeker niet te veel op, relativeer en vooral blijf lachen, no matter what. Hoe gelukkiger je bent, hoe meer antistoffen je lichaam aanmaakt – zelfs tot 50 procent meer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More