Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

King of my Castle was een dikke dancehit in 1998 van Wamdue Project. Het liedje heeft een eigenaardig record op zijn naam. Het is namelijk de langste titel van een hit die gebruikmaakt van allemaal verschillende letters.

In kastelen zijn veel spiraaltrappen langs de muren. Die zijn zo ontworpen dat ze met de klok meedraaien . Dit zorgde ervoor dat vijandelijke ridders die een kasteel binnendrongen met hun linkerhand moesten zwaardvechten, aan de andere kant stond namelijk de muur in de weg. De meeste ridders in die tijd waren rechtshandig, dus vochten ze stukken slechter met hun linkerhand.

 

Linkshandigen leren makkelijker Arabisch schrijven. Dat is omdat ze makkelijker in spiegelschrift kunnen lezen en schrijven, en een taal die van rechts naar links leest dan makkelijker is aan te leren.

Arabisch is de zesde meest gesproken taal ter wereld uit een totaal van 6.800 bekende talen.

Over taal gesproken: niet iedereen is even tevreden met de inhoud van de Dikke Van Dale. Marina is bijvoorbeeld een voornaam met een negatieve bijklank. Zelfs de Van Dale heeft er een beschrijving voor: ordinair meisje.  In 2003 startte een deel Marina’s een online-petitie om de term uit de Van Dale te schrappen. Tot grote ergernis van alle Johnny’s .

Op 21-jarige leeftijd ontmoette Johnny Depp niemand minder dan Nick Cage. Nick Cage stelde Johnny voor aan zijn agent. Toen kreeg Johnny z’n eerste rol in Nightmare on Elm Street

Zelfs qua nachtmerries verschillen mannen en vrouwen. Mannen hebben vaak dromen over rampen, oorlog en terrorisme. Bij vrouwen gaat het meer om intense en persoonlijke problemen.

Eén procent van de vrouwen is in staat om een hoogtepunt te bereiken door enkel het stimuleren van de borst.

Roken zorgt ervoor dat je borsten sneller gaan hangen. De chemicaliën in sigaretten tasten de elastine in de borsten aan.

Jaarlijks worden er ongeveer een biljoen sigaretten verhandeld. Wereldwijd is de sigarettenindustrie jaarlijks goed voor een opbrengst van 400 miljard dollar, waardoor het een van de grootste industrieën is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More