Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Beton, als we om ons heen kijken zien we het overal. Je zou het niet denken, maar beton werd al op grote schaal gebruikt ten tijde van de Romeinen. Zij gebruikten het voor de bouw van bruggen, aquaducten en huizenblokken die je de voorlopers van onze flats zou kunnen noemen. Ook monumentale bouwwerken zoals het Colosseum bevatten beton. Na de val van het Romeinse rijk verdween de kennis over het maken van dit bouwmateriaal totdat het eeuwen later herontdekt werd.

Zijn biceps zien en voelen nog steeds aan als beton. We hebben het over niemand minder dan de Oostenrijkse spierbundel Arnold Schwarzenegger. The Terminator was van jongs af aan zo bezeten door gespierde mannen, dat zijn ouders vreesden dat hij homo was, vanwege de vele posters van halfnaakte mannen op zijn kamer.

Filmposters kunnen soms onbedoeld grappig of zelfs kwetsend zijn, voorbeelden genoeg hiervan. Maar als je in het bezit bent van het juiste exemplaar, kan je wel eens rentenieren voor de rest van je leven. Zeker als je de internationale versie van de 1927 Metropolis poster, kan voorleggen. Deze vintage poster bracht maar liefst een miljoen euro op tijdens een veiling en is hiermee de duurste filmposter ooit.

Metropolis is de thuisbasis van Clark Kent, beter bekend als Superman van de planeet Krypton. In de beginjaren van de comic, zie je Superman nooit vliegen, want hij was oorspronkelijk slechts in staat om zeer hoog te springen. Tijdens de jaren ’40 kreeg hij zijn eigen cartoon, maar omdat het te moeilijk was om hem te animeren terwijl hij al springend met gebogen knieën zich verplaatste, besliste de animatoren maar om hem constant te laten vliegen van punt A naar punt B.

Vliegen met het vliegtuig is één van de veiligste transportmiddelen ter wereld. Je hebt zelfs meer kans om binnen in het vliegtuig iets op te lopen. Zo zijn er de uitklapbare tafeltjes om je boek, laptop of bekertje drinken op kwijt te kunnen, maar misschien ook om je hoofd erop te laten steunen en zo lekker in slaap te vallen. Bah! Nooit meer doen, want onderzoek wees uit dat deze tafeltjes vaak niet zo goed gereinigd worden waardoor ze de meeste bacteriën bevatten aan boord. Oud-werkneemsters van luchtvaartmaatschappijen beweren zelfs dat moeders ongemerkt de luier van hun baby verwisselen op het plankje en zodoende de poepbacterie achterlaten. Maar erger nog, sommige passagiers gebruiken het tafeltje als camouflageschotje om tijdens de vlucht te masturberen, dus de kans dat je maaltijd op een tafeltje met spermaresten wordt opgediend, is zeker realistisch.

Wat schaft de pot vandaag? Laten we hopen voor je nageslacht nog ouderwetse kost zoals de grootmoeder het altijd maakte. Want uit onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, bleek dat mannen die aardappelen, vlees en groenten eten, twee maal zoveel zaadcellen in hun sperma hebben als mannen die een ander voedingspatroon volgen.

Aardappelen hebben we weer te danken aan het platteland, of beter gezegd aan alle boeren die het land elke dag bewerken. Maar ook het vrouwelijke geslacht is nog steeds goed vertegenwoordigd in de boerenbuiten. Prachtige boerenmeiden uit België en Nederland die je nooit in de bladen of beautyshows ziet. Ze zijn er te nuchter voor of simpelweg te gelukkig met hun leven op het platteland. Gelukkig maken sommigen van hen toch voor één keer een uitzondering door zich op te geven voor de Boerinnen Kalender, die je online kan bestellen.

Volgens die kalender is het vandaag 23 augustus en dat is een speciale en  winderige feestdag: Ride The Wind Day. Het is niet de bedoeling dat je vandaag je gat moet oplichten en de Negende Symfonie van Ludwig van Beethoven in d mineur moet naspelen na een maaltijd bestaande uit ui en bruine bonen. Maar nu is het moment om als parachutist, kitesurfer, zeiler of bouwer van papieren vliegtuigjes, je waardering te tonen voor de wind#RidetheWindDay.

Chicago heeft als bijnaam The Windy City, niet omdat het er zo veel waait, maar omdat de politici in de jaren twintig van de vorige eeuw – de tijd van Al Capone-  de naam hadden corrupt te zijn en alleen maar gebakken lucht (hot air) verkochten.

De AirPods moeten meer worden dan enkel een middel om muziek te luisteren. Sensoren die in de oortjes zijn verwerkt, helpen het medische dossier van een Apple-gebruiker completer te maken. Zo kunnen de nieuwe generatie AirPods ook de hartslag meten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More