Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Was Muppet-bedenker Jim Henson stiekem een kleine pervert? Iedereen, van jong tot oud, heeft het catchy “Mahna Mahna” uit The Muppet Show weleens gehoord. Wat blijkt? Dit deuntje is gepikt en wel uit een Italiaanse 18+ film uit 1968. Wat is groen en ruikt naar Miss Piggy? De vinger van Kermit de Kikker dus. 

Een kikker zal je trouwens nooit zien drinken, want hij neemt namelijk water op door zijn huid.

Klopt je poetsvrouw overuren met haar stofborstel? Eigen schuld, dikke bult, want meer dan vijftig procent van het stof in je huis zijn dode huidcellen.

Naar schatting landt er elke dag 100.000 kilo ruimtestof op aarde. Overigens zie je daar weinig van: op een vierkante kilometer komt per week iets meer dan een gram ruimtestof terecht.

Het is een misverstand dat de aarde 24 uur nodig zou hebben om één keer om haar as te draaien. In werkelijkheid duurt één omwenteling 23 uur, 56 minuten en 4 seconden. Op die tijd heeft de aarde precies één rotatie ten opzichte van de sterren gemaakt. Omdat de aarde echter ook om de zon beweegt, duurt het iets langer (ongeveer vier minuten) alvorens men de zon na één omwenteling weer op precies hetzelfde punt aan de hemel ziet. Zo kom je aan een ‘zonnedag’ van 24 uur.

De serie 24 speelt zich af in ‘realtime’. Elk seizoen duurt 24 uur en is een periode uit het leven van federaal agent Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland), waarin hij terroristische aanslagen probeert te voorkomen. Alle acteurs uit de serie waren tijdens de opnames verplicht om de vijf dagen hun haar te laten knippen en zodoende steeds hetzelfde kapsel te behouden tijdens het hele seizoen. 

Uit een haarzakje kunnen 10 tot 12 haren groeien. Als de haren uit het zakje op zijn, heeft dat kaalheid tot gevolg.

In 1992 werd acteur Patrick Steward vanwege zijn rol als de kale Captain Jean-Luc Picard door tv-kijkend Amerika uitgeroepen als de meest sexy man op aarde. Hij liet zo de tieneridolen van Beverly Hills 90210 ver achter zich.

Rodeo Drive in Beverly Hills is de duurste winkelstraat ter wereld. Van de bekende keten Starbucks is er ook bij Rodeo Drive een filiaal te vinden. Hou er echter wel rekening mee dat je ook hier meer moet betalen dan bij een ander filiaal. Want, alles in Rodeo Drive is duur, dus ook de koffie.

Koffie werd voor het eerst ontdekt door een… geit. De jonge geitenhoeder Kaldi merkte in de negende eeuw op dat zijn geiten nogal, euh, wakker waren wanneer ze koffiebonen aten en dus probeerde hij het zelf een keertje.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More