Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Waarom heet een preview van een film eigenlijk een ‘trailer‘? Die sleep je toch namelijk toch ergens achteraan? Wel, de eerste trailers stammen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Net als nu toonden ze een reeks fragmenten uit een film die later zou draaien. Het enige verschil is dat ze toen na de afloop van de film werden vertoond. Maar dat bleek niet te werken: het publiek verliet vaak de zaal na de film en daarom ging men ze vooraf vertonen.

De nieuwe Halloweenfilm is een groot succes aan de box-office. Op de poster zien wij Michael Myers met het iconische masker. Het masker oogt oud en gerimpeld alsof het al heel lang mee gaat. Het lijkt in ieder geval zeer op het masker uit het origineel van John Carpenter uit 1978. Het is niet precies het masker uit het origineel: dit heeft voornamelijk te maken met de rechten. Het originele masker is namelijk een William Shatner-masker uit Star Trek met een likje verf. 

Trick or treat, dit betekent snoep of je leven. Het gebruik van snoep ophalen door kinderen tijdens Halloween is een middeleeuws gebruik, waarbij mensen bedelden voor voedsel om in ruil daarvoor te bidden voor mensen.

De grootste snoepwinkel ter wereld staat in Dubai. Hij heet Candylicious en de oppervlakte is zo’n duizend vierkante meter.

Voor het kunstmatige Palm Jumeirah eiland in Dubai is genoeg zand geïmporteerd om 2,5 keer het Empire State Building in New York te vullen. In totaal gaat het om 94 miljoen kubieke meter zand.

Als je aan de Sahara denkt, zien de meeste mensen enorme zandvlaktes en grote zandduinen voor zich. In praktijk is echter maar twintig procent van deze woestijn zand. De rest bestaat uit rotsen, steenpuin en grind. 

In 2006 verklaarde Dwayne Johnson in Entertainment Magazine dat hij niet langer bekend wil staan ​​als ‘The Rock’. Na zijn afscheid van het worstelen, beschouwt hij zichzelf namelijk als een acteur en wil hij bekend worden onder zijn echte naam.

Er zijn geen gewichtsklassen in sumoworstelen. Het kan bij sumoworstelen dus voorkomen dat het een wedstrijdje ‘de dikke’ tegen de ‘dunne’ is. 

Het beroemdste filmduo is wellicht Laurel en Hardy, ook wel beter bekend als de dikke en de dunneDe scène met de eieren uit hun film The Live Ghost werd volledig geplagieerd in het Nerostripalbum De Hoed van Geeraard de Duivel (1950) door Marc Sleen.

Keizer Nero was één van de beruchtste keizers van het Romeinse Rijk. Hij hield echt van publiek. Als hij voor groot publiek optrad, moesten de toeschouwers in hun handen klappen en blij zijn. Als je maar heel even niet klapte of niet blij keek, of als je in slaap viel, dan werd dat opgeschreven. Als je op die lijst stond was dat geen goed nieuws, je zelfs de doodstraf krijgen. Niks mocht het optreden van de keizer verstoren. Zelfs geen bevalling.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More