Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Vul de tank maar, schat. Want zaterdag is het terrasjestijd. Onderstaand tankstation zal je niet vlug tegenkomen, want er bestaat maar één versie van. In North-Carolina staat namelijk een Shell-tankstation in de vorm van een echte schelp.

Niet zo groot als een tankstation, maar in 2015 vonden twee spelende kinderen in Knokke-Heist de grootste oesterschelp ter wereld. De langgerekte Japanse oester mat maar liefst 38 centimeter en telde 25 jaarringen. 

Van Japanse spelende kinderen kunnen wij daarentegen ook iets leren. De scholen in Japan worden schoongemaakt door studenten en leerkrachten, hierdoor zijn schoonmakers niet nodig.

De plaat poetsen rolt ook vlotjes van hun tong. Japanner of Belg, we willen allemaal dat alles netjes blinkt, vooral de wc-bril. Niettemin begin je best eerst met jouw bureau, want deze bevat 400 keer meer bacteriën dan een wc bril. Wanneer je dan weer het toilet doorspoelt zonder het deksel naar beneden te doen, worden ziektekiemen tot twee meter verder verspreid.

Dat breng ons weer naar Japan, want de Insta-dames van Office Fantasy wil je maar al te graag jouw bureau eens onder handen laten nemen. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Office Fantasy (@office.babes)

Dat laat weinig aan de fantasie over.  In tegenstelling tot het mythische wezen de Selkie. Dit wezen stamt uit de Ierse en Schotse mythologie en het zijn mannen en vrouwen die als zeehonden leven, maar hun ‘zeehond huid’ kunnen afgooien zodra ze aanspoelen aan wal, en als mens op aarde rondlopen. Het woord Selkie komt van het oude Schotse Selich, en dat is te herleiden naar het oud Engelse seolh, wat zeehond betekent.

Nu weet Heidi Klum meteen waarom haar ex-man Seal vaak met zijn handjes klapte in bed. Zijn grootste hit ‘Kiss from a Rose’ liet maar liefst acht jaar op zich wachten. In 1987 zingt hij een acapellaversie ervan in op een cassettebandje, want hij kan geen instrument bespelen. Het bandje verdween in een lade, totdat in 1995 een vriend van hem het bandje ontdekt en het doorspeelt aan de producer van Seal.

Het lied was trouwens ook te vinden op de soundtrack van Batman Forever. Val Kilmer ontdekte dat hij de rol mocht spelen van Bruce Wayne toen hij zich in… een vleermuizengrot bevond. Hij zat namelijk in Afrika op dat moment voor de opnames van The Ghost and the Darkness

Zou hij ook op nachtsafari geweest zijn? Hier alvast een tip. Zie je een blauwe reflectie van de ogen, wil dit zeggen dat het een dier een planteneter is. Een rode reflectie is van een vleeseter.

Wat zou de volgende verblindende reflectie dan geven? De reuzenpijlinktvis heeft ogen met een doorsnede van tenminste 25 centimeter. Dat is zeker zo groot als een voetbal en daarmee heeft het dier de grootste ogen ter wereld. Uitkijken dus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More