Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

We moeten nogal wat gapen de laatste tijd. Het leven is tegenwoordig dan ook wat aan de saaie kant. Maar geeuwen is noodzakelijk. Omdat een gaap een manier is om meer zuurstof op te nemen, koelen we hiermee onze hersens af. En die verkoeling zorgt voor betere prestaties.

Dat verklaart meteen waarom we nooit iemand zien gapen tijdens Villa Politica. Toch kan het soms koud zijn in België. Zo staat Elsenborn bekend als het koudste dorpje van ons land. Gelegen op een hoogte van iets meer dan 630 meter, bevindt het dorp zich aan de voet van een hoog dal, omgeven door de toppen van de Hoge Venen. Als het koud is, glijdt de frisse lucht er meestal langs en stagneert ze uiteindelijk in en rond dit kleine Belgische Siberië.

Koud bier vergeleken met het echte Siberië. Je moet er tegen een stootje kunnen als inwoner. De 27-jarige Anastasia Gruzdeva is dan ook uit Siberisch hout gesneden.  De virale foto van haar met bevroren wimpers, alsook het plaatje met tientallen muggen op het gelaat, tonen aan hoe hard het leven er is. Horen we jou nog klagen?

Muggen zijn de dodelijkste dieren ter wereld, dat wisten we al, maar ook goede dansers blijkbaar. Er werd ontdekt dat muggen voor het paren een soort dans uitvoeren waarbij ze hun vleugels beurtelings bewegen, als een vraag-en-antwoordspel. 

Wist je dat het in Zweden verboden is om zonder licentie in het openbaar te dansen? En ja, dan moet je ook denken aan het bewegen van je voeten op het ritme van de muziek. Dit om rellen te voorkomen zogezegd. In 2016 werd deze bizarre regel eindelijk weggestemd, maar de regering heeft de wetswijziging nog steeds niet officieel doorgevoerd. 

De Swedish Chef is gewaarschuwd. De recepten die dit Muppet-personage bereidt zijn meestal woordspelingen. Enkele voorbeelden: Bij het recept chicken in the basket wordt een kip eerst door een basketring gegooid, waarna zij in de pan belandt. Voor de chocolate mousse gaat hij op zoek naar een eland (Engels: moose).

Van chocolade worden we gelukkig, maar in de tijd van de Azteken ook weelderig. De Azteken geloofden namelijk dat chocola voedsel van de goden was. Warme chocolademelk was voor hen een heilige drank en cacaobonen waren voor hen een magisch middel. Cacaobonen werden om die reden zelfs gebruikt als betaalmiddel. 

Van chocolade naar bitcoins als betaalmiddel. Wat is de wereld veranderd. Er zijn trouwens 21 miljoen Bitcoins, en dat is het. Zodra ze allemaal zijn gemined, zitten we in het jaar 2140.

Een bitje wachten dus nog. De toekomst is in ieder geval niet zo kleurrijk en hoopvol als de makers van Back To The Future 2 gehoopt hadden. 21 oktober 2015 door de ogen van Marty McFly zag er veel leuker uit. Michael J. Fox wist zelfs niet dat er ooit nog een sequel ging komen op het eerste deel. Pas toen hij de woorden ‘To be continued’ zag op het einde van dit succes, viel zijn dollarcent.

Wij vallen ook steeds achterover van een ander lekker vosje, namelijk Megan Fox. De 34-jarige vamp begon al een modellen carrière als snotneus van dertien jaar. Van eendje naar zwaan, zo doe je het juist.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More