Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

School of geen school: de tijd dat leerlingen nog braafjes notities nemen, ligt ver achter ons. Even een screenshot nemen en klaar is Kees. Voor zij die het toch niet kunnen laten een potlood te gebruiken: het metalen buisje dat de gum achterop een potlood op zijn plaats houdt heeft een officiële naam: een ferrule.

Weer iets bijgeleerd, al hebben we liever bubblegum op om te kauwen. Waarom kan je eigenlijk eindeloos blijven kauwen op een stukje kauwgom? Dit komt doordat er dingen in zitten die niet oplossen in water of speeksel.

Sjiek bedacht! Vraag maar aan de bellenblazende wezentjes uit het spel Bubble Bobble. Dit arcadespel uit 1986 was trouwens het allereerste spel dat voor koppels bedacht werd. Bedenker Fukio Mitsuji wou een game creëren dat zowel jongens als meisjes zou aantrekken en met succes zo bleek.

Met een naam als Mitsuji kan je beter niet werken voor een Japanse autofabrikant. “Hallo, ik ben Mitsuji van Mitsubishi”. Slappe lach verzekerd. Wist je dat de Lancer de eerste Mitsubishi was die je kon kopen op het Europese vasteland? Neen? Dan weet je het nu.

De lans breken met een Lancer. Het heeft wel iets. Maar van waar deze uitdrukking? Bij het Middeleeuws steekspel was het de bedoeling om elkaar met de lans van het paard te stoten. Niet om elkaar te verwonden of te doden. De meest eervolle actie tijdens het steekspel was om je lans te breken, precies in het midden van het schild van de tegenstander.

Onze lans wordt van de volgende cowgirls ook alleen maar scherper. De Instagram-pagina Cowgirl Brasil toont trouwens aan dat er meer landen zijn dan de VS met sexy paardrijdsters.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door COWGIRL BRASILEIRA (@cowgirlbrasileira)

Allesbehalve zum kotsen. Paarden kunnen trouwens niet overgeven. Op de plek waar de slokdarm de maag binnenkomt, zit een krachtige spier. De maag van het paard wordt afgesloten als deze spier samentrekt. Zo kan er geen maaginhoud naar buiten afgevoerd worden.

Tja, nu de terrassen binnenkort weer opengaan, vermoeden we dat er wel veel menselijke maaginhouden kennis gaan maken met de wc-pot. Niemand is ooit echt helemaal alcoholvrij. Het lichaam produceert op natuurlijke wijze zelf alcohol. Als je overlijdt vinden er trouwens ook allerlei gistingsprocessen plaats, waardoor het lichaam een iets hoger promillage alcohol kan bevatten. 

Sterven op de wc-pot, we wensen het niemand toe. Nochtans werd niemand minder dan de King of Rock ’n Roll, Elvis Presley, dood op zijn toilet aangetroffen. Dit aan de gevolgen van jarenlang medicijn-, drank- en drugsmisbruik. Da’s kak.

Het gebouw heeft hij dus nooit echt verlaten, onze Elvis. In de volgende toren wordt er ook wreed scheef gepoept. De Capital Gate in Dubai is de scheefste toren ter wereld. Deze wolkenkrabber helt maar liefst achttien graden over, dit is vier keer meer dan de toren van Pisa. Bij deze toren was het echter wel opzettelijk en geen foutje.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More