Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Telkens er weer een viroloog op tv verschijnt, krijgen we de spontane neiging onze vingers in de oren te steken. Maar er bestaan leukere dingen, zoals het exact nabootsen van het klassieke Pac-Man-geluidje. Gewoon even met je vinger krabben aan de binnenkant van je oor et voilà.

Wat wel raar klinkt in onze oren zijn de volgende twee Engelse zinnen:  “Will Will Smith smith?” and “Will Smith will smith”. Nochtans zijn ze grammaticaal perfect. Is er iets dat The Fresh Prince niet kan?

Hij kan zingen, maar niet zoals de echte Prince. Dit was trouwens de echte naam van de zanger van Purple Rain. De vader van Prince, John Nelson, was pianist in een lokale jazzband en had als podiumnaam Prince Rogers. Prince werd vernoemd naar de artiestennaam van zijn vader.

De enige artiest die wist wanneer duiven huilen. De vredesduif wordt altijd afgebeeld met een olijftakje in zijn snavel, maar waarom? Dat verwijst naar het Bijbelverhaal over de ark van Noë. Daarin vindt een losgelaten duif na de zondvloed een olijftakje, een teken dat er weer land boven water kwam.

Een nieuwe wereld na de zondvloed? Of we zijn we opnieuw de speelbal van hogerhand? Als je goed kijkt is, de wereld eigenlijk gewoon een poesje dat graag met Australië speelt.

Met deze Australische poesjes willen wij dan weer spelen. Maak kennis met de Australian Hotgirls van Instagram. Moeten er nog sproetjes zijn?

Ooit een baby gezien met sproeten? Nope. Er ontstaan pas sproeten op je huid als die is blootgesteld aan de zon. Je wordt er dus niet mee geboren, maar het is wel erfelijk. Sproetjes ontstaan namelijk door een gen. 

Je voelt het niet al zonnend, maar we schieten door de ruimte met een snelheid van 2,16 miljoen kilometer per uur. Dat komt omdat de zon met het hele zonnestelsel met een duizelingwekkende snelheid om het centrum van de Melkweg draait, terwijl de Melkweg zich op zijn beurt weer razendsnel voortbeweegt door het heelal.

Vooruit met de geit, Melkweg! Voor ons klinkt hun gemekker misschien elke keer hetzelfde, maar jonge geiten kunnen toch echt een eigen accent hebben. Biologen hebben ontdekt dat geiten op 23 verschillende manieren mekkeren. Of ze ook het vragenuurtje in het parlement erbij geteld hebben, is nog maar de vraag.

Twee jaar geleden ontdekte de polling-website Ranker dat het meest sexy accent ter wereld het Ierse accent was. Er blijkt dus iets in dat accent te zitten waarvoor de vrouwen op deze wereldbol zwichten. Daar drinken we een Guinness op en wie weet, volgt het accent vanzelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More