Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Laten we hopen dat je nooit beslist een tong te draaien met een tijger. Een echte tijger welteverstaan. De structuur van hun tong is zo ruw dat ze als het ware verf van de muur kunnen likken.

In de film Life of Pi wil de tijger dan weer meer doen dan likken alleen. Suraj Sharma, die de hoofdrol speelt van Pi Patel, kreeg de toevallig te pakken. Zijn broer en 3000 andere kandidaten deden mee aan de audities. Sharma was er gewoon ook om zijn broer gezelschap te houden, toen hij in het vizier kwam van regisseur Ang Lee.

Leven voor Pi is dan weer andere koek. 3,1415926535… En zo kun je tot in het oneindige doorgaan. Momenteel zijn er ruim zes miljard cijfers achter de komma geregistreerd voor het getal Pi. Er is zelfs een kampioen, genaamd Akira Haraguchi, die 100.000 cijfers achter de komma uit zijn hoofd kan opsommen. Hij heeft er wel 16,5 uur voor nodig.

Iets zegt ons dat den Akira een lange slaper is. Het langetermijngeheugen komt namelijk volledig tot zijn recht in de slaap. Verder krimpt de hippocampus – het hersengebied dat betrokken is bij leren, geheugen en emoties – bij een chronisch slaaptekort. Je slaat dan belangrijke informatie minder goed op.

Iets zegt ons dat er niet veel geslapen werd tijdens het verbreken van het volgende record. Het grootste orgie ooit was in Japan, met 250 koppels. Wel moest iedereen tegelijkertijd hetzelfde standje doen. Buurman, wat doe je nou?

Wat is eigenlijk de herkomst van het woord ‘orgie’? Wel, dat was in het oude Griekenland een extatisch feest in allerhande mystieke cultussen ter ere van een Griekse godheid. Tijdens zulke orgia probeerden de ingewijden, of orgiônes, de grens tussen het aardse en het goddelijke te doorbreken om zo dichter bij hun godheid te komen. Hiervoor brachten zij zichzelf in een staat van trance door middel van zang, dans, muziek, drank of hallucinogene middelen.

Drugs en zang om het Nirvana te bereiken? Gemakkelijk, vraag maar aan wijlen Kurt Cobain. Voor zijn roem was de auto van Cobain niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een slaapkamer. Gedurende een van deze dakloze periodes bood zijn moeder Wendy hem een aantal weken onderdak. Gelijktijdig werd het album Nevermind afgerond. Moeder Wendy luisterde het voor de eerste keer en zei: “Dit gaat alles veranderen” en gelijk had ze.

In het volgende auto-onderdeel zouden we nochtans ook willen maffen. Het BMW-museum in München is een zeer stijlvol gebouw… met de architectuur van een viercilindermotor.

Maar krijg je de schijt van BMW-chauffeurs die in je kont rijden, dan is het volgende museum wel iets voor jou. In de Isle of Wight Zoo is er een heus strontmuseum. Hier vind je verlichte harsbollen met verschillende soorten kak, zoals die van elanden, leeuwen en baby’s. De conservatoren verzamelden de monsters van over de hele wereld.

Kakken doen ze als de beste, al die schattige pasgeboren baby’s. kruipen des te minder, want ze hebben nog geen knieschijven als ze geboren worden. Wel zit er kraakbeen op die plek, dat zich later ontwikkelt tot knieschijf. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More