Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Vluchtmisdrijven zijn een pest in ons land. In China gaan ze echter nog een stapje verder. Het grote verschil daar tussen de claim bij een overleden verkeersslachtoffer en een slachtoffer dat nog leeft, is dat in het eerste geval er een eenmalig bedrag moet worden betaald en het tweede geval tot een levenslange claim kan leiden. Chinese automobilisten zorgen daarom in sommige gevallen ervoor dat hun slachtoffers dood (lees: vermoord) zijn voordat ze de politie bellen.

Hadden ze maar een heldhaftige superheld om dit kwaad te bestrijden. Geen gebrek aan gemaskerde vigilantes in de VS. In de Batman-film van Christopher Nolan rijdt Bruce Wayne met een Lamborghini Murcielago. In het Spaans betekent Murcielago ‘vleermuis’.

De bloedzuiger! Bruce Wayne is zijn gewicht in goud waard, maar ook in jouw bloed zit er wat goud… zo’n 0,2 milligram ongeveer. Om een gouden ring van acht gram te kunnen maken, moet je dus het bloed van 40.000 mensen aftappen.

Ach, is dat je toekomstige echtgenote niet waard? Een gouden ring rond haar vinger? Geeft weer een hele nieuwe betekenis aan ‘het bloed onder de nagels vandaan halen’. Zo ook in de Australische versie van Blind Getrouwd. Toen deelnemer David vernam dat zijn kersverse bruid hem al bedrogen had, nam hij wraak door zijn wc te kuisen met haar tandenborstel en netjes terug te plaatsen. Tot groot jolijt van de kijker.

Een echte schijtervaring voor beide kandidaten en dat terwijl er leukere dingen te doen zijn op toilet. Neem nu de bejaarde Leo Hill uit Californië. Hij telt dagelijks de werkelijke velletjes toiletpapier die op een rol zitten, als hobby. Hij telt deze om te kijken of ze kloppen met het aangegeven aantal van de fabrikant. Meerdere malen ontdekte de man dat het werkelijke aantal echter veel minder was. We zijn weer in de kak gezet!

De volgende dames hebben een uiterst strak velletje als het aankomt op achterwerken. Maak kennis met de Booties of Instagram.

“Ik heb een boot. Ik heb een hele mooie splinternieuwe boot.” Dat geloven we maar al te graag. Een van de machtigste piraten die ooit geleefd heeft, was een Chinese vrouwelijke prostituee, Ching Shih genoemd. Zij had controle over 1.800 schepen en 80.000 zeelieden. Ze heeft zelfs een kleine cameo in Pirates of the Carribean.

Helaas is prostitutie niets om over te romantiseren. Uit onderzoek blijkt dat 71 procent van de (ex-)prostituees klinisch significante symptomen van dissociatie heeft: dat is een mechanisme waarin je buiten je eigen lichaam treedt om emotioneel te overleven tijdens de seks.

Als het zeer kleine troost mag zijn dames, in het dierenrijk gaat het er nog gruwelijker aan toe. Zo klampt een mannelijke wandelende takje klampt zich letterlijk tien weken aan het vrouwtje vast om te voorkomen dat andere mannen hun ding doen en ondertussen penetreert hij haar regelmatig. Schudden met die takken!

Zo een gluiperd sturen wel liever wandelen. Best richting oosten. In Japan bestaat er namelijk ‘bosgeneeskunde’. De Japanners hebben therapeutische bossen om te wandelen en tot rust te komen. Ze hebben daar een speciale naam voor, namelijk bosbaden of op zijn Japans shinrin-yoku. Kortom, je ziet er wel het bos door de bomen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More