Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Driewerf hoera. De horeca heropent op 1 mei. Er zal niet gefeest worden als de beesten, maar eerder gezopen als blinde cyclopen. Black outs alom dus, maar deze term heeft niets te maken met vergeetachtigheid. Alcohol zorgt ervoor dat het gebied waar het kortetermijngeheugen zich in de hersenen bevindt niet meer normaal werkt. Hierdoor kunnen de herinneringen niet worden doorgegeven van het korte naar het langetermijngeheugen. De herinnering verdwijnt dus letterlijk tijdens het pintelieren.

Je wederhelft zal het (niet) graag horen, het allereerste bierrecept dat ooit is teruggevonden, is dat van een vrouw. Deze vrouw ‘Ninkasi’ is uitgebeeld als de Sumerische godin van het bier. Voor zo’n heilige madam zouden we geen enkele zondagsmis willen missen.

Zie je wel dat dames en bier zeer goed samen gaan, zeker als het serveersters zijn uit de bekende restaurantketen Hooters. De stichters van dit bekende breastaurant waren zo overtuigd dat hun concept ging mislukken dat ze hun eerste zaak opende op 1 april. De leukste aprilvis ooit als je het ons vraagt.

De aprilvis is trouwens niet de enige vis die op het land leeft. In Azië en Afrika zijn er de mudskippers, die soms in een halfuur een afstand van 100 meter over land kan afleggen. Ze vertoeven soms dagenlang op het droge en ze kunnen zelfs mangroves beklimmen. 

Glibberig en met modder gooien? Het zou zowaar een Belgische politicus kunnen zijn. Maar het laatste best overlaten aan je kroost. Spelen in de modder helpt in de ontwikkeling van het afweersysteem van je kind. Maar verkleint ook de kans op (het ontwikkelen van) aandoeningen zoals astma, allergieën en overgewicht

Van overgewicht is ook duidelijk sprake in de tuin van de gepensioneerde Brit Peter Glazebrook. Hij is de wereldrecordhouder van de zwaarste aardappel, de zwaarste pastinaak, de zwaarste ui en de langste rode biet.

Dat wordt janken tijdens het schillen van die ajuin. Ondanks de titel Cry Baby wordt er niet veel gehuild in de Johnny Depp-klassieker uit 1990. Depp snoepte de rol af van niemand minder dan Jim Carrey. Carrey als een charismatische bendeleider, dat hadden we willen zien.

Toch bevinden we Depp te zachtaardig voor ’s werelds bekendste bende: Hells Angels. De geschiedenis van deze motorbende begint in 1947 in een dorpje in Californië, Hollister. Daar gingen twee rivaliserende motorclubs de Pissed off Bastards en de BoozeFighters met elkaar op de vuist. De Hells Angels ontstonden een jaar later als afsplitsing van de Pissed of Bastards. En dat is geen gezeik.

Maar dat is het volgende weetje wel. Pis had in de middeleeuwen handelswaarde. Monniken in kloosters vingen hun urine op en bewaarden die in grote vaten. De ammonia in de urine was een dankbare grondstof voor kleermakers en leerlooiers.

Kleren maken de man, letterlijk dus. Maar ook de dames. Als vrouwen ovuleren, kleden ze zich vrouwelijker, omdat ze dan in hun vruchtbare periode zitten. Dat wordt opletten de volgende Zoom-meeting.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More