Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

De internationaal geprezen documentaire Framing Britney Spears doet, in tegenstelling tot haar popliedjes, de wenkbrauwen fronsen. Maar hier en daar kan je in haar zangteksten een diepzinnige noot terugvinden. Zo is ze bij haar grootste hit haar mosterd gaan halen bij een bekende Franse schrijver. Kijk maar:

Hit of geen hit, plagiaat scoren lukt in deze tijden nog moeilijk. Google weet en ziet namelijk alles. De zoekmachine lijkt al eeuwig aanwezig te zijn in ons leven, in tegenstelling tot de streamingsdienst Netflix. En toch bestaat het laatste bedrijf al langer dan de allesweters van Google.

Dat vieren we door een Domino’s pizza te vreten tijdens een avondje Netflix. Niet echt goed voor de lijn. Daar had de Amerikaanse rock and roll’er Fats Domino geen last van. Hij scoorde de ene hit na de andere in de jaren 60. Dat inspireerde zijn grote fan Ernest Evans om zelf ook een zangcarrière te beginnen en hij verzon een artiestennaam die eigenlijk een parodie was op die van zijn idool: Chubby Checker. Snap je ‘m?

Een waar gladiatorengevecht tussen twee rock ‘n’ roll-iconen. En niet echt tot de dood zoals bij de echte gladiatoren, want dat is een fabeltje. De opleiding van deze strijder kostte een lanista handenvol geld. Dan wil je dat je investering eerst enkele jaren rendeert, niet? Gladiatoren hakten dus niet zomaar als losgeslagen gekken op elkaar in. Sommigen probeerden het wel, maar dan kwam de alerte scheidsrechter meteen tussenbeide. Sorry Hollywood!

Alert moet je ook zijn tijdens het kijken van de sci-fi klassieker The Matrix. De film zit zo vol verborgen boodschappen dat dit je wellicht nooit is opgevallen. De groene codelijnen die op alle schermen in de film neerdalen, zijn eigenlijk allemaal sushi recepten.

Sushi met paprika… mmm zalig. Groene, rode of gele paprika’s kunnen trouwens allemaal van dezelfde plant geplukt worden. De kleur is gewoon afhankelijk van het tijdstip waarop ze geplukt worden.

Allemaal gezond en wel die paprika’s, maar soms mag het wat hartiger. Zoals een lekkere reep chocolade. Toblerone is uiteraard bekend door de ‘bergachtige’ vorm van de chocoladereep, gevormd naar de berg Matterhorn in Zwitserland, en ook door de gele verpakking in prisma-vorm. Maar is je de dansende beer ooit opgevallen in het logo? Kijk maar eens goed:

Van de volgende dansende meiden gaat onze reep ook groeien. Sexy Girls Dancing is een Instagram-account die je oogballen overuren doet draaien.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Sexy Girls Dancing (@sexygirlsdance)

Dames waar je graag eens wil mee naaien. Niet wat jij denkt, viespeuk, maar echt naaien. Wist je trouwens dat de meeste naairollen binnenin een verborgen compartiment hebben waar je jouw naalden kan opbergen?

Het laatste weetje is dan weer zeer extreem verborgen. In de Carnaval Festival-attractie in de Efteling hebben alle poppen vier vingers, behalve één. In het Parijs-gedeelte, staat één figuur met een hartje, met 5 vingers. Zoeken maar!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More