Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

“Mag ik even je lesbische meetlat lenen?” Vandaag zou deze uitspraak je veertien rechtszaken van Unia en talloze feministische bewegingen opleveren, maar in het oude Griekenland was het de normaalste zaak van de wereld. Een lesbische meetlat was namelijk een buigzame loden liniaal afkomstig uit Lesbos, die kon gebruikt worden om onregelmatige welvingen te meten.

Als dat jou niet uit het lood slaat, dan misschien dit weetje over die Grieken? Ze vieren liever ‘naamdagen’ in plaats van verjaardagen. Bijna elke Griekse naam is gekoppeld aan een heilige die op een bepaalde dag van het jaar wordt herdacht.

De dag dat wereldwijd de meeste mensen dan weer hun verjaardag vieren is… 16 september! Reden is poepsimpel, met de nadruk op ‘poep’. Nieuwjaarsdag is de meest vruchtbare dag, dus wanneer de baby’s op deze dag worden verwerkt is de kans groot dat negen maanden later de baby geboren wordt. Tja, wat moesten jullie anders doen in lockdown?

Of de kleine spruit nu gewenst is of niet, liefst bek toe houden tijdens zijn of haar dutje. Slapende baby’s registreren namelijk met welke emoties volwassenen in hun omgeving praten. Scans laten andere hersenactiviteit zien wanneer er rustig wordt geconverseerd dan wanneer er ruzie wordt gemaakt.

“Like baby, baby, baby, oh…” Snotneus Justin Bieber wist dus waarover hij zong. Of je hem nu kan uitstaan of niet, populair is-ie wel. Hij heeft meer Facebookvolgers dan dat zijn geboorteland Canada aan inwoners heeft. Dat geldt trouwens ook voor zijn Twitter.

En toch valt er in zo’n uitgestrekt land als Canada wat te rapen…zeker op gebied van vrouwelijk schoons. Kijk maar naar het Insta account Canadian Babes. De top van onze Mountie wordt er alleen maar scherper door.

Toch zullen we qua hoogte altijd moeten onderdoen voor de Mount Everest. Er zijn achttien manieren waarop je naar de top van de Everest kunt klimmen. Toch zijn er maar twee die echt gebruikt worden: de South East Ridge vanuit Nepal en de North Ridge die begint in Tibet. De wegen zijn zo populair dat er hele files van klimmers ontstaan op de dagen waarop er naar de top geklauterd wordt.

Een beetje over the top, vind je niet? Behalve als je Sylvester Stallone bent. In zijn armworstelen-film Over The Top wou Stallone dat alle vechtscènes zo realistisch mogelijk waren. Het gevecht tussen hem en acteur Bob Hurley op het einde van de film is niet in scene gezet, maar waren wel degelijk voelbare klappen van formaat voor beide mannen, met zware kwetsuren als gevolg. Toen mannen nog mannen waren.

Wat een geluk voor Sly dat het niet sumoworstelen was. De allerhoogste positie die een sumoworstelaar kan bereiken, is Yokozuna. De afgelopen 300 jaar zijn er maar 72 worstelaars hier in geslaagd. Als je die positie eenmaal hebt, blijf je Yokozuna voor de rest van je leven. Je wordt dan wel geacht te blijven presteren op hoog niveau. Doe je dat niet meer, wordt van je verwacht dat je stopt met de sport. Daar ben je vet mee, letterlijk en figuurlijk.

Spek is dan echt spek voor hun bek. Want een speklapje is bijna vijftien keer zo vet als kipfilet. Kipfilet bevat onbereid zo’n 1.5-2 % vet. Een onbereid speklapje bestaat al gauw voor bijna een derde uit vet. Helaas is een groot deel hiervan verzadigd. Smakelijk!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More