Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Mocht je ooit vastzitten op de Noordpool en zo hongerig zijn dat je zelfs de lever van een ijsbeer kan opvreten… niet doen. De ijsbeer heeft namelijk vitamine A nodig voor de opbouw en het onderhoud van zijn dikke vacht. Dit is voor een groot deel opgeslagen in de lever. Zijn lever opeten zou je een overdosis vitamine A bezorgen met mogelijk de dood tot gevolg.

Dan liever likken aan een ijsje. Dat er ontelbaar veel ijssmaken bestaan, weet je al. Toch zitten er soms ietwat vreemde tussen, zoals ijs met de smaak van haring, Red Bull, drop, bier, blauwe kaas en pizza. Laat het weer aan de Japanners over om een ijssmaak te verzinnen om van te steigeren: ijs met paardenvleessmaak.

Dat is (s)likken voor een paard. Paarden kunnen trouwens niet zoals mensen door de mond ademen. Dit komt doordat een stukje weefsel de keelholte van de mond blokkeert, behalve bij het slikken. Dit voorkomt dat het paard voedsel inademt. De lucht komt daarom alleen binnen via de neusholte. 

Niemand houdt ervan iets door de keel geramd te krijgen. Ook niet de snurkgeluiden die er uitkomen ’s nachts. Maar storen al die decibels wel je partner maar niet jezelf? Wel, snurkers worden niet wakker van hun eigen gesnurk, omdat het brein de geluiden filtert die het lichaam zelf maakt. Hierdoor word je wel wakker van externe geluiden (wekker, verkeer etc.) maar niet van je eigen boomgezaag.

Yoga zou een remedie zijn om snurkgedrag de kop in te drukken. Ben je zo stijf als een Gamma-winkel aan planken? Vraag dan eens wat tips aan de meiden van Sexy Yoga Booty op Instagram. Tja, we wringen ons nu in alle mogelijke bochten om wat schoons te tonen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Sexy Yoga Booty Challenge (@sexyyogabooty)

 

Over Gamma gesproken, bij ons is al jaren Luk Wyns het gezicht (en vooral de stem) van deze keten. Maar hoe zit het bij onze noorderburen? Wel, door reclame voor Gamma sinds 1994 op radio en televisie zijn de acteurs John Buijsman en Martin van Waardenberg hierdoor bekende Nederlanders geworden.

Het olijke duo ziet er misschien handig uit, maar niet echt sterk. Het is nochtans de gammastraling die Bruce Banner doet transformeren in de machtige groene Hulk uit de gelijknamige Marvel comics. In de Nederlandse vertaling heette de strip aanvankelijk Rauwe Bonk, nadien de Verbijsterende Hulk. Bo(e)nk erop!

Een harde noot om te kraken, in tegenstelling tot cashewnoten. Bij ons zal je rauwe cashewnoten niet tegenkomen. De noten die je in de winkel vindt zijn allemaal al gekookt of gebrand en zijn dus veilig. Vers van de plant bevatten ze de gifstof urushiol. Deze stof kan een ernstige huiduitslag veroorzaken.

We krijgen al kippenvel van de gedachte alleen al. Op een warme dag kan er trouwens zo’n 13 liter zweet door onze huid ‘vloeien’. De enige lichaamsdelen die nooit zweten zijn onze nagels, onze lippen en onze trommelvliezen.

Zweet op gewone trommels is dan wel weer mogelijk, als je maar vaak hard genoeg slaat, zeg maar duivels hard. De djembétrommel staat bekend als de Devil Drum, omdat de trommel oorspronkelijk was gemaakt van een holle boom genaamd Dimba, ook wel bekend als Devil Wood.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More