Feitenfestival: nutteloze weetjes van de week

Tien dingen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te weten, maar die van jou wel een interessantere mens maken.

Een volkstoeloop kunnen we dit jaar niet verwachten tijdens het kerstdiner. Ach, des te meer voor jou, moet je maar denken. Vergeet dan zeker niet om wat saffraan in je gerechten te doen. Het smaakt lekker bij gevogelte, soep, rijst, kerrieschotels…maar nog belangrijker, het werkt krampverlichtend en versterkt de maag. Best wel zuinig mee omspringen, want voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met een oppervlakte van 2000 vierkante meter aan saffraanplanten.

Van flowerpower gesproken. Spek voor de bek van ex-hippies die de jaren 60 nog levendig hebben meegemaakt. Zij herinneren zich ook nog uiteraard het festival Woodstock. Het grappige is dat Woodstock nooit heeft plaatsgevonden in Woodstock, maar wel op het landgoed van melkveehouder Max Yasgur. Zijn hooivelden lagen maar liefst 97 km verder zuidwestwaarts in het stadje Bethel in de staat New York. Het stadje Woodstock stond niet alleen bekend als een idyllische kunstenaars- en muzikantenkolonie, maar klonk volgens de organisatie nu eenmaal beter dan ‘Bethel’.

Zingen kan hij niet, maar acteren des te beter. Woody Harrelson hebben we zowat in de huid van elk personage gezien. Ook in die van een meelijwekkende bowler in de komedie Kingpin. Al had hij hiervoor wel een stunt double nodig die kon bowlen, want in tegenstelling tot zijn personage slaagde Woody er tijdens de opnames niet in om een strike te gooien.

Bowlingballen zal je niet vlug tegenkomen op een voetbalveld, maar het is je allicht al wel opgevallen dat een voetbalveld strepen gras in verschillende tinten groen heeft. Dat komt door de lichtinval en de maairichting. Dat is geen toeval, want het zou scheidsrechters en assistent-scheidsrechters helpen om spelsituaties beter in te schatten. Zo zouden ze bijvoorbeeld beter kunnen zien of iemand buitenspel staat.

Volgende dames spelen dan weer eerder met je voeten dan met ballen, want ze zijn namelijk zeer hard to get. Het Insta-account Find Her Babes doet precies wat het zegt.

In tegenstelling tot de deelnemers van het jaarlijkse Hide-and-Seek-wereldkampioenschap. Dit verstoppertje spelen voor pro’s wordt jaarlijks gehouden in het Italiaanse Nascondino. Dit is een verlaten stadje en dus het perfecte decor om jezelf in te verschuilen. Fervente beoefenaars ijveren al jaren om hier een Olympische discipline van te maken.

Gelukkig moet de volgende Italiaanse lekkernij zich nooit verstoppen voor ons. Tiramisu betekent letterlijk vertaald: ‘Til mij op’. Niet voor niets brengt dit goddelijke recept met energierijke ingrediënten als eieren, suiker, koffie en mascarpone je in de zevende hemel.

Is het je trouwens opgevallen dat eidooiers niet altijd dezelfde kleur hebben? Wat de kip eet, bepaalt de kleur van de dooier. Een kip die voornamelijk granen eet, legt eieren met een lichte dooier. Krijgt jouw kipje ook insecten, dan wordt de eidooier vanzelf donkerder.

Zolang ze maar niet alle kleuren van de regenboog hebben. Een volledige regenboog kunnen we dan weer enkel zien als het vroeg in de morgen is, of in de vooravond. Dit komt omdat de zon ongeveer een hoek moet maken van 54 graden met de aarde.

Late uurtjes waren steeds het geval in de bekendste discotheek ooit. Op 26 april 1977 opende de nachtclub Studio 54 haar deuren in New York. Het was het toppunt van decadentie. Er was ook een reden dat alle balustrades gekleed waren in rubber. Dat was namelijk gemakkelijker schoon te maken na een nacht vol seksuele uitspattingen – met de nadruk op ‘spat’.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More