Federatie wil nu ook ngo’s dekoloniseren

Vandaag  was er een online sessie over het ‘dekoloniseren’ van ngo’s. 

“Is je ngo vrij van koloniaal denken? Ben je daar wel zo zeker van? Kolonialisme zit verscholen in kleine en grotere dingen: in scheve machtsverhoudingen, in afhankelijkheid van donorlanden, in de opmaak van plannen vanuit België die niet zijn afgestemd op de situatie in partnerlanden, in de veronderstelling van een gebrek aan kennis in partnerlanden, in kleine attitudes,…”

In de werf ‘Dekolonisering’ wordt in de spiegel gekeken . “We bundelden inzichten uit deze werf, interessante bronnen, interviews en vormingen tot de inspiratiegids ‘Dekoloniseren. Nu!’ en we delen die graag met jou op vrijdag 21 mei, van 10u tot 12u, in een online inspiratiesessie.”

“We dagen met deze publicatie iedereen uit om met een dekoloniale bril naar de eigen werking te kijken en de discussie te voeren. Geen one size fits all, geen stappenplan of checklist, maar stof tot nadenken, tot discussie en actie. Tijdens de inspiratiesessie willen we organisaties die deze oefening nog niet begonnen zijn kickstarten, en degene die al een eindje op weg zijn, nieuwe routes tonen die ze kunnen uitproberen. Doe je mee?”

De sessie werd georganiseerd door de Ngo-federatie, 11.11.11 en de leden van de Toekomstwerf Dekoloniseren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More