Federale regering wil sociaal statuut van artiesten hervormen

Woensdagmiddag wordt er in de Commissie voor Sociale Zaken, Werk en Pensioenen van De Kamer virtueel gedebatteerd via Zoom over het statuut voor artiesten. Op de agenda: het ontwerp tot hervorming van het ‘statuut voor de artiesten’ zoals voorzien in het regeerakkoord.

Het is een online hoorzitting met Maarten Quaghebeur, directeur Cultuurloket, Hugo Vanden Driessche, directeur OKO (Overleg Kunstenorganisaties), Emilienne Tempels, collectief F(s), Sarah Baur, regisseur, scenarist en actrice, Sophie Bernoville, administrateur van de “Association de techniciens professionnels du spectacle”, Amin Dridi, commercial manager van Amplo (sociaal bureau voor artiesten) (onder voorbehoud), Marijn Broeckaert, vertegenwoordiger van Sound of Silence (onder voorbehoud), Alexandre Von Sivers, vertegenwoordiger BBTK-Culture en Annabelle Locks, costumière en vertegenwoordigster van “Lesmasquesdebruxelles” (onder voorbehoud).

In het federale regeerakkoord van eind september 2020 wordt de zesde pijler van de sectorale maatregelen van het ondernemerschap vermeld. “De regering zal in overleg met de sector en de sociale partners bekijken hoe het sociaal statuut voor de artiesten verder hervormd kan worden. De overheid formuleert precieze, objectieve en eerlijke voorstellen voor bestaande en opkomende kunstenaars, die alle stadia van het creatieve werk versterken, van repetitie tot performance, publicatie en verkoop.”


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More