Federale overheid verlengt contracten met Medista

De ministerraad heeft gisteren op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de verlenging van de twee overeenkomsten met de firma Medista NV goedgekeurd, die in april en juni 2020 gestart werden in het kader van de coronacrisis.

Voor het voorraadbeheer van de strategische stock van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen enerzijds en medische hulpmiddelen voor in vitro diagnostiek anderzijds in het kader van de coronacrisis wordt sinds respectievelijk april en juni 2020 een beroep gedaan op de firma Medista NV.

Het gaat om deze twee opdrachten: voorraadbeheersdiensten van de strategische voorraad van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen voorraadbeheersdiensten van de strategische voorraad van medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek (IVD’s).

De opdrachten gingen van start op respectievelijk 1 april en 1 juni 2020 en liepen beide tot 31 maart 2021. Ze worden bij deze verlengd met 6 maanden tot uiterlijk 1 oktober 2021, om zo de continuïteit en het goed beheer van de strategische voorraad van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen (inclusief vaccins) te waarborgen.

In het laatste boekjaar (tot eind juni 2020) werd door de NV ruim een half miljoen euro nettowinst gemaakt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More