Federaal parlement importeert Israëlisch-Palestijns conflict en voert eenzijdig debat

Stel dat de Knesset, het parlement van Israël, volgende week zou discussiëren over de faciliteiten in de gemeenten van de rand van Brussel, over een recente resolutie van Grondwet ingediend door het Vlaams Belang of over de Vlaamse farce met de zonnepanelen. Dat zou onvoorstelbaar zijn. Maar het federale parlement van België mag wel discussiëren over zaken van Israël?

Dat is exact wat er volgende week zal gebeuren. Dinsdag is er immers in de Commissie Buitenlandse Betrekkingen een actualiteitsdebat (art. 128 Rgt.) over Palestina en Israël.

Els Van Hoof (CD&V) heeft een vraag over de Israëlische nederzettingen, Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen) over de uitbreiding van de ‘illegale’ Israëlische nederzettingen, Steven De Vuyst (PVDA-PTB) over het East Jerusalem City Centre Master Project, Vicky Reynaert (sp.a) over de annexatie van de Palestijnse gebieden.

Wouter De Vriendt heeft ook een vraag over de verkiezingen in de Palestijnse gebieden en de nakende bouwplannen van Israël in Oost-Jeruzalem, Malik Ben Achour (PS) over de organisatie van de Palestijnse verkiezingen in Oost-Jeruzalem en de ‘vernieling van infrastructuur’ op de Westelijke Jordaanoever en de medische zorg voor de bevolking van de Gazastrook. Steven De Vuyst (PVDA-PTB) heeft tot slot een vraag over de Israëlische ‘provocaties’ in de Jordaanvallei.

Het belooft een ‘boeiend’ (lees: eenzijdig) ‘debat’ zonder toegevoegde waarde te worden.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More