Fedasil Zaventem laat op 10 plaatsen controle op legionella uitvoeren

Fedasil Zaventem wil een controle laten uitvoeren op legionella (waterstaalname en analyse) op 10 verschillende plaatsen in het opvangcentrum.

Alle stalen dienen op 1 adres genomen te worden, namelijk Excelsiorlaan 40, te 1930 Zaventem. Alle punten zullen na elkaar bemonsterd kunnen worden. Legionella is een potentieel gevaarlijke bacterie die in verschillende (drink-)watersystemen kan voorkomen.

De firma voorziet volgende diensten:

1. Uitvoeren staalnames en testen aanwezigheid legionella (inclusief transport en rapportering)
2. Indien legionella wordt aangetroffen, onderscheid tussen legionella species/pneumofilla en serotypering.

Het opvangcentrum in Zaventem is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Na een eerdere opening in 2016 werd het centrum begin 2019 opnieuw geopend voor een tijdelijke periode, net zoals in 2016. Het tijdelijke opvangcentrum van Zaventem is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum en biedt onderdak, medische, sociale en juridische bijstand aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming. Het opvangcentrum kan plaats bieden aan 250 verzoekers.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More