Fedasil bestelt 4K televisies voor Klein Kasteeltje (dat binnenkort sluit)

Voor het opvangcentrum AMC (aanmeldcentrum) Klein Kasteeltje is Fedasil op zoek naar 5 televisies. De toestellen moeten 50” beelddiagonaal hebben (127 cm).  Het beeldscherm moet ook de kwaliteit 4K (UHD) bezitten.

Er moeten ook 4 HDMI-poorten aanwezig zijn aan de toestellen. Het gaat om polyvalente toestellen die vooral ingezet worden voor het continu afspelen van beeldberichten (of presentaties) via bijvoorbeeld USB of netwerk. Maar de toestellen kunnen ook gebruikt worden als gewoon televisietoestel in het opvangcentrum. Fedasil is ook op zoek naar 5 beugels voor muurbevestiging (type: niet beweegbare bevestiging voor muur (geen arm))

De bestelling valt op. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil het Klein Kasteeltje immers sluiten. Hij wil de asielprocedures aanzienlijk verkorten en voldoende buffercapaciteit voorzien in de opvang. Dat is te lezen in zijn beleidsnota. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Klein Kasteeltje zal om die reden ook verplaatst worden.

“De structuur en ligging van het Klein Kasteeltje is niet optimaal en het aanmeldcentrum zal in de toekomst verhuizen naar een meer aangepaste plaats,” schrijft hij.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More