FBI valt binnen bij YouTube-ster Jake Paul

Een vervelend kereltje met vervelend veel volgers.

Meer dan 20 miljoen volgers heeft ene Jake Paul. Dankzij filmpjes van zes seconden werd hij wereldberoemd/berucht en wansmakelijk rijk. Jake Paul heeft zichzelf tot het sterrendom verheven.

YouTubers met veel volgers kunnen een pain in the ass zijn voor de overheid. Ze zijn gebonden aan god noch gebod en hebben een enorme invloed. Zo nu en dan zit er een crimineeltje zoals Jake Paul tussen de ‘influencers’ en dan wordt het een tikkeltje gevaarlijk. Jake Paul rijdt er graag de kantjes vanaf. Wellicht is het net dat foute kantje dat hem zo populair maakt. De 23-jarige is omstreden vanwege de wilde feesten op zijn landgoed in Calabasas, een exclusieve afgesloten woonwijk buiten Los Angeles waar onder anderen ook de familie Kardashian woont.

Maar voor de FBI ging hij ter ver toen er een video opdook van plunderingen in een winkelcentrum in de staat Arizona in mei, ten tijde van de massale anti-racismedemonstraties in de Verenigde Staten. Plundering waar ook Paul aan meedeed. De FBI heeft daarom een huiszoeking verricht in de villa van de YouTube-ster. Op beelden van de huiszoeking – die uren duurde – is te zien hoe grote vuurwapens uit het huis worden meegenomen. Jake Paul was op het moment van de huiszoeking niet thuis. Er wachten hem een aantal lastige vragen. Zijn advocaat heeft laten weten dat hij wil meewerken aan het onderzoek.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More