FBI maakt jacht op de brandweermannen van het Capitool (video)

Zelfs New Yorkse brandweer verklikt haar eigen mensen.

Sinds woensdag – toen Trump-fans het Capitool in Washington bestormden– werden tientallen mensen aan de hand van video’s en foto’s gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de rellen. Tot nu zijn er meer dan vijftig mensen aangeklaagd. Zij riskeren zware straffen.

Ene Jenny Cudd uit Texas was zo dom om voor de camera over haar heldendaden te vertellen. Ze lacht hartelijk voor de lens terwijl ze over haar avonturen vertelt: “We vandaliseerden niks of zo, maar we stampten wel degelijk de deur van Nancy Pelosi’s kantoor in. Iemand pikte haar voorzittershamer. En er ging iemand in haar stoel zitten terwijl hij zijn vinger opstak naar de camera – dat was op Fox News.” Zij riskeert 10 jaar.

‘Democratisch’ Amerika meent het en wil koste wat kost haar eigen autochtone terroristen vangen en opsluiten. Zelfs de helden van 9/11 zijn niet meer veilig voor de de rechtvaardige rechters.

De Amerikaanse Federale inlichtingendienst FBI onderzoekt of brandweerlieden uit New York woensdag aanwezig en betrokken waren bij de rellen in en rond het Capitool in Washington. De New Yorkse brandweer (NYFD) heeft de FBI daarover tips verschaft, melden Amerikaanse media.

Het zou gaan om een aantal gepensioneerde personeelsleden, maar mogelijk ook om mensen die momenteel nog in dienst zijn bij de New Yorkse brandweer. De NYFD besloot de FBI in te lichten vanwege een foto op Twitter waarop een persoon te zien is die net buiten het gebouw staat in kleding van een afdeling van de New Yorkse brandweer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More