‘Fawlty Towers’: De Duitsers

Lach maar, nu het nog mag.

De culturele revolutie die ontketend is door de Black Lives Matter-rellen, zorgde ervoor dat aflevering ‘The Germans’ van de Britse comedyserie ‘Fawtly Towers’ op de mestvaalt van de geschiedenis belandde. De aflevering, die bekend werd na de sketch met “Don’t mention the war”, werd door de BBC officieel verboden. Later kwamen ze terug op die beslissing, nadat was besloten om oude afleveringen van komische series van “extra context en waarschuwingen” te voorzien.

John Cleese was niet te spreken over de beslissing om de roemruchte aflevering te verwijderen. “Mensen hebben allemaal een ander gevoel voor humor. Sommigen begrijpen dat als je een personage onzin laat uitkramen, je dat personage bespot en niet de zienswijze van dat personage propageert” , aldus Cleese. Hij beschrijft de majoor als “een fossiel”. “Als mensen te stom zijn om dat in te zien, wat kan ik dan zeggen?”

Vanavond kan het dus weer, zonder waarschuwing. Of misschien deze: “Vergeet niet te lachen leven.”

VTM 4 / 10 januari, om 20:00 -20:40 : ‘Fawlty Towers’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More