Favoriet van Macron neemt ontslag na uitlekken sekstape (video)

Met je broek op je enkels op het web, word je geen burgemeester van Parijs.

“Mijn gezin verdient dit niet”, zegt de kandidaat-burgemeester van Parijs, Benjamin Griveaux. Hij heeft het dan over het verspreiden van pikante video’s van hemzelf. Op twitter werden seksueel getinte berichten van Griveaux naar een vreemde vrouw gepost en ook wat beeldmateriaal waarop hij zit te masturberen. Griveaux noemt het een verachterlijke aanval op zijn persoon. Volgens de brave huisvader van drie kinderen is hij en zijn gezin al meer dan een jaar het doelwit van laster leugens en geruchten.

Het comprommiterend materiaal werd verspreidt door een site die “de maskers wil doen vallen”. De site ‘pornopolitique.com’ – een initiatief van de Rus Piotr Pavlenski – toont  zeer explicite beelden die door Griveaux zouden zijn gemaakt. We spreken in de voorwaardelijke tijd, want de authenticiteit van de video’s is nog niet bevestigd.

Piotr Pavlenski is een controversiele performancekunstenaar die naar eigen zeggen politieke kunst maakt. Hij wilde ooit de Banque de France in brand steken en naaide zijn mond dicht uit solidariteit met twee leden van de Russische meidengroep Pussy Riot die in zijn land door de politie worden tegengewerkt.

Pavlenski wordt meestal gearresteerd als hij met een ‘kunstwerk’ naar buiten komt.

Waar of niet, Macron moet op zoek naar een nieuwe favoriet, want Benjamin Griveaux heeft ontslag genomen als kandidaat-burgemeester.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More