Fans van Jurgen en feestgangers La Boum zitten op tak van zelfde gespleten boom

Wie naar de Facebookgroep ‘als 1 achter jürgen’ gaat, leest uiteraard enkel steun voor beroepsmilitair Conings. Het staat ook in de regels: deze groep is voor mensen die Jürgen steunen. “Ben je hier niet mee akkoord, dan is deze groep jammer genoeg niet voor jou.”

De juiste schrijfwijze van de voornaam van de beroepsmilitair is overigens Jurgen zonder umlaut (puntjes op de u). Dat blijkt uit het overlijdensbericht van zijn moeder Gerda Schreurs, waarin ze omschreven werd als de moeder van Jurgen (zonder puntjes dus). Het lijkt een detail, maar als dat de keuze was van zijn ouders, dan is het correct schrijven van die voornaam een teken van respect.

Vandaag zijn er al 21.600 leden en de teller gaat gestaag omhoog. Wie de berichten leest, merkt dat er diverse redenen zijn om Jurgen te steunen.

Iemand: “Jürgen, jij bent als een moderne Fidel Castro of Che Guevara die ook in opstand kwamen (1959) tegen de dictatuur van Batista en zijn handlangers: de Amerikanen die Cuba toen hebben bezet en uitgebuit!”

“Tegenwoordig hebben we hier de dictatuur van de Vivaldi-klojos gesteund door virologen, waarvan de ergste Marc van Ranst is, en de bezetters hier zijn de allochtonen die een vrijgeleide hebben om deze samenleving naar de knoppen te helpen, en de hard werkende Vlaming is slechts de slaaf die enkel gebruikt wordt om gans deze bullshit te betalen, en voor de rest onder de knoet wordt gehouden en zijn smoel moet houden!”

Iemand anders steunt Conings: “Deze mens heeft gevochten voor zijn vaderland op missie, en wordt nu opgejaagd als wild, heeft momenteel nog niks verkeerd gedaan ,en waarom zijn zen stoppen doorgeslagen? Juist door onze (regering), en wat heeft hij mischien niet meegemaakt. Hij breekt geen auto’s af vrouwen of kinderen slagen winkels afbreken Antwerpen zit vol met wapens tot granaten toe.”

Voor de mensen van deze groep is Jürgen de verpersoonlijking van de strijd tegen de overheid en de virologen tijdens de coronacrisis. Jürgen is ook de verpersoonlijking van de strijd tegen de ongebreidelde immigratie. Al deze leden wegzetten als extreemrechts zoals de mainstream media (MSM) doen, is onzinnig. Het zijn vooral mensen die boos en gefrustreerd zijn en het zou net dom zijn mocht de overheid met dat signaal geen rekening houden.

De ordediensten jagen op Conings en hierdoor wordt hij enkel populairder en wordt hij het symbool van die gefrustreerde en onbegrepen burger. Beelden zijn alles in onze maatschappij. De beelden van de jagende militairen doen denken aan de ordediensten die onlangs tegenover jongeren stonden in het Terkamerenbos van Brussel.

Bij La Boum stonden immers vooral jongeren tegenover de ordediensten. Ook zij kwamen in opstand tegen de coronamaatregelen en ook zij waren verenigd in Facebookgroepen. Net daarom hebben ze veel gemeen met de boze en protesterende leden van de facebookgroep voor Jurgen.

Het gemeenschappelijke kenmerk is afkeer voor gezag, overheid en virologen die de emanatie zijn van die machtsstructuur. Dat heeft weinig met extreemrechts te maken al is het wel de perfecte voedingsbodem voor extreemrechts.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More