Facebook laat informatieve ‘discriminerende stereotypen’ toe

Facebook laat al een tijdje geen afbeeldingen meer toe van Zwarte Piet. Vlaams parlementslid Filip Brusselmans stelde in dat verband een schriftelijke vraag aan minister Dalle.

Brusselmans (Vlaams Belang) wil weten of de minister recent nog contact gehad heeft met Facebook.

Dalle: “Ik heb inderdaad nog contact gehad met Facebook zelf en Facebook heeft me bijkomende toelichting gegeven.”

Facebook heeft de praktijk rond het verwijderen van discriminerende stereotyperende kenmerken aan de minister toegelicht evenals hoe men omgaat met Schoorsteenpieten, die wel toegestaan zijn.

“Facebook stelde ook dat ze voor de moderatoren de toepassing van de regels verfijnd hebben, maar de regels zelf nog niet aangepast hebben. Facebook stelt dat ze verder in contact blijven met ngo’s en experts.”

Facebook liet Dalle eveneens weten dat ze afbeeldingen met discriminerende stereotypen tolereren als ze een informatieve waarde hebben, bijvoorbeeld in geval van een persartikel over Zwarte Piet. “Dat is een uitzondering op de algemene regel”, volgens Dalle. Hij heeft echter geen inzage in de gebruikte algoritmes of de wijze van beoordeling gekregen.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More