Extra Vlaamse subsidie voor organisatie UCI wereldkampioenschap veldrijden 2021 in Oostende

Op 15 mei 2020 besliste de Vlaamse Regering om het UCI wereldkampioenschap veldrijden 2021 in Oostende te kwalificeren als Vlaams topevenement en te ondersteunen via een projectsubsidie van Toerisme Vlaanderen (EventFlanders) van 400.000 euro.

Tevens werd de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen enerzijds Toerisme Vlaanderen en Sport Vlaanderen en anderzijds het lokaal organisatiecomité de vzw Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits. Momenteel wordt voor de organisatie van (inter)nationale veldritten uitgegaan van het laatste veiligheidsprotocol van de Interfederale Coördinatiecel van 25 november 2020. Volgens de huidige maatregelen kan het wereldkampioenschap plaatsvinden zonder publiek. Alleen de renners, de technische omkadering van de deelnemers en de organisatiemedewerkers van de wedstrijd, de officials en pers hebben toegang tot het evenement.

Een organisatie zonder publiek heeft een zware impact op het inkomstenplaatje van de organisator met het wegvallen van de ticketinginkomsten en inkomsten uit hospitality (bedrijven en VIP-verkoop). Om die reden en om het event coronaproof te laten doorgaan kent de Vlaamse Regering nu 155.000 euro extra subsidie toe. Indien het evenement als gevolg van een nieuwe COVID-19 opstoot alsnog geannuleerd zou moeten worden (door federale restricties) dan betaalt de vzw Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits het subsidiebedrag terug aan de Vlaamse overheid, mits aftrek van de gerealiseerde kosten op voorlegging van stavingstukken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More