Extra geld van EU voor vluchtelingen in Bosnië en Herzegovina

De Europese Commissie heeft vandaag aangekondigd dat er 3,5 miljoen euro extra gaat naar humanitaire hulp om vluchtelingen en migranten in Bosnië en Herzegovina te helpen die worden geconfronteerd met een humanitaire ramp.

Meer dan 1.700 vluchtelingen en migranten hebben nog steeds geen passende opvang en ondersteuning in het kanton Una-Sana. Na de sluiting van het opvangcentrum in Lipa zitten op dit moment 900 mensen op een onaangepaste plek. Daarnaast verblijven nog eens 800 vluchtelingen en migranten buiten in barre winterse omstandigheden, onder wie ook kinderen.

De humanitaire steun die vandaag is aangekondigd door de EU zal vluchtelingen en migranten voorzien van warme kleding, dekens, voedsel, evenals gezondheidszorg, zowel lichamelijke als geestelijke, en psychosociale ondersteuning. Het zal ook bijdragen aan de inspanningen om de verspreiding van het coronavirus daar te beperken. Deze financiering komt bovenop de 4,5 miljoen euro die in april 2020 al werd toegewezen, waardoor de teller qua humanitaire hulp van de EU voor vluchtelingen en migranten in Bosnië en Herzegovina sinds 2018 al op 13,8 miljoen euro staat.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More