Explosie in Nederlands coronatestcentrum

“Een gerichte actie.”

In Bovenkarspel (Noord-Holland) is er vanochtend een explosief afgegaan in een coronatestcentrum. Dat uitgerekend in het land van het eindeloze debat, een aanslag wordt gepleegd op een teststraat, toont aan dat het geduld bij sommigen op is en dat de onrust groeit.

Volgens de politie zijn er zo’n vijf ramen kapot. Er was een beveiliger aanwezig, maar er is niemand gewond geraakt. De ontploffing was om 06.55 uur, toen de teststraat nog niet open was. Omstanders spreken van een hele harde knal. Volgens een woordvoerder van de politie leek het explosief op een metalen blik of pijp van ongeveer 10 centimeter hoog.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse ‘teststraat’ doelwit is van geweld. Bij testlocaties in Amsterdam werden ruiten ingegooid. In januari waren er incidenten met teststraten in Urk en Hilversum. Op 23 januari, de eerste dag van de avondklok, werd in Urk de GGD-testlocatie in brand gestoken. In Hilversum werden eind januari bij een teststraat brandbare goederen gevonden waar vuurwerk aan was bevestigd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More