Experts waarschuwen: roken doet je leuter krimpen

Ben je zo groot geschapen dat je bij de regelmaat je vrouwtje per ongeluk bewusteloos swaffelt in de slaapkamer?

Misschien een carrière als kettingroker overwegen? Niet dat roken je jongeheer transformeert in een tv-worstje, maar uit medisch onderzoek blijkt dat je van paffen wel een kleinere erectie krijgt. De onderzoekers verzamelden erectiedata van 119 mannen, waarvan 64 rokers die gemiddeld 10,74 sigaretten per dag rookten. Ze concludeerden hieruit dat de snikkels van rokers opmerkelijk minder zwellen tijdens een erectie ten opzichte van die van niet-rokers. De studie suggereert dat het verschil tussen de twee groepen veroorzaakt wordt door de negatieve invloed die roken heeft op de bloedsomloop. Schade aan de bloedvaten leidt met andere woorden tot erectieproblemen.

Langdurig roken kan zelfs tot permanente schade lijden daar beneden. Dus gooi dat pakje met sigaretten maar weg als je houdt van poesje-stoei. Hetzelfde onderzoek verwacht dat vergelijkbare resultaten ook voor de dames tellen. Dit komt uiteraard omdat vrouwen ook afhankelijk zijn van hun bloedsomloop. Eentje opsteken of passief meeroken kan dus zeker een effect hebben op het libido van je vriendin, of de ervaring zelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More