Expert: “Je kan best je gsm niet opladen op openbare plekken”

Die oh-zo-handige USB-laadstations op de luchthavens, treinstations en andere openbare plaatsen kunnen veel problemen opleveren. Cybercriminelen gebruiken deze USB-verbindingen om malware op uw telefoon te installeren, of om gegevens te downloaden zonder dat je het weet.

“Je toestel aansluiten op een openbare USB-poort is vergelijkbaar met het vinden van een tandenborstel aan de kant van de weg en besluiten om deze in je mond te steken. Je hebt geen idee wat er met dat ding gebeurd is, “zegt Caleb Barlow, vice-president van X-Force Threat Intelligence bij IBM Security. “En vergeet niet dat een USB-poort ook gegevens kan doorgeven.”

Je kunt veel beter een stopcontact gebruiken of je eigen draagbare powerbank. Wil je toch openbare USB-poorten blijven gebruiken, dan kan je beste enkele euro spenderen aan een Juice-Jack Defender. Daarmee blokkeer je alle inkomende data en gaat er enkel stroom door de usb-kabel.

Uit nieuwe cijfers van IBM Security blijk dat de transportsector in 2018 de tweede meest gehackte industrie was. Een groeiend aantal nationale hackers hebben dan ook  hun zinnen gezet op reizigers. Sinds januari 2018 zijn er 566 miljoen meldingen binnengekomen uit de reis- en transportsector.

Barlow adviseert ook nog om ver weg te blijven van opladers die zijn achtergebleven. “Een hacker kan heel eenvoudig een extra chip in een oplader verbergen en zo malware verspreiden.” Je kan dus best twee keer nadenken als je een toestel wil opladen op een openbare plaats.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More