Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Experiment met uitgescholden Chinezen op Brusselse metro krijgt wrange nasmaak

Gert B. - 03-03-2020

Met alle Chinezen maar ook met den dezen, dacht vlogger Jonathan Lambinet en hij bedacht een sociaal experiment met een nogal kwalijke afloop.

"Zou jij iets doen als je iemand gepest en vernederd zou zien worden in het openbaar? Veel mensen zullen van achter hun computer antwoorden van wel, maar ik wil weten of dat in realiteit ook zo zou zijn", aldus het motto van regisseur Jonathan Lambinet van het YouTube-kanaal 'Would You React'.

Lambinet is dus geen onbesproken figuur, zijn verborgen camera-filmpjes zijn ondertussen al honderdduizenden keren bekeken en spelen zich voornamelijk in Brussel af. Op het Autosalon op zoek gaan naar het verschil tussen flirten en lastigvallen, tiener die wordt aangevallen door groepje jongeren aan tramhalte, seksuele intimidatie in een openbare ruimte,... met behulp van acteurs probeert Lambinet steeds de reactie van de omstaanders zo goed mogelijk op camera te vatten om maatschappelijke discussies uit te lokken.

Zijn laatste experiment echter valt minder in de smaak. Gefilmd in de Brusselse metro zien we hoe twee blanke vrouwen drie mensen van Aziatische afkomst de huid vol schelden vanwege het coronavirus. Allemaal in scène gezet uiteraard en we zien gelukkig dat de meeste pendelaars opkomen tegen de vloekende dames.

Maar sinds de release van deze video hebben veel Facebook- en Instagram-pagina's bepaalde passages uit de betreffende video verwijderd en vervolgens opnieuw gepubliceerd op hun pagina, zonder erbij te vermelden dat het allemaal geacteerd was. 

Hierdoor heeft de actrice die de rol opnam van boosaardig wicht ondertussen honderden doodsbedreigingen ontvangen.

"Het is echt zorgelijk om te zien hoe snel mensen in de val kunnen lopen. We zien in de commentaren dat de jongere generatie het onderscheid niet kan maken tussen fictie en realiteit. Er is wantrouwen aan de kant van de reguliere media, ze draaien dus naar onafhankelijke informatieve bronnen die meestal niet geverifieerd zijn. Velen laten zich hierdoor dan ook vangen. ", meldt Jonathan Lambinet.

Corona Jonathan lambinet

Reacties

Resterende karakters 500

Meer TV

Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken