Ex-vrouw van Amazonbaas schenkt 4 miljard dollar aan goede doelen

“Wie niet steelt of erft, werkt tot ie sterft.”

4.158.500.000 dollar: net iets meer dan wat Rajae Maouane van Ecolo cadeau wil doen aan alle jongeren van ons land, met dit verschil dat MacKenzie Scott het uit haar eigen zak betaalt en Ecolo uit onze portemonnee. MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Amazonbaas Jeff Bezos, werd behoorlijk rijk door te scheiden. Het leverde haar maar liefst 35 miljard dollar op. Scott behield bovendien 4 procent van hun gezamenlijke Amazon-aandeel, waardoor haar broodje voor de rest van haar leven gebakken blijft. Amazon is één van de die bedrijven voor wie corona een godsgeschenk was.

In een blogpost legt Scott uit waarom ze de voorbije vier maanden 4.158.500.000 dollar van haar vermogen heeft weggeschonken aan bijna 400 goede doelen zoals voedselbanken en armoedeorganisaties. “Deze pandemie is de sloophamer geweest in de levens van Amerikanen die al aan het worstelen waren”, aldus Scott. Toegegeven het is voor de vrouw toch maar iets als zakgeld, maar je moet het maar doen. Petje af.

Enkele van de allerrijksten van deze planeet bedachten ‘The Giving Pledge’, een belofte om tijdens hun leven, of in hun erfenis, minstens de helft van hun vermogen weg te schenken aan goede doelen. Andere leden van ‘The Giving Pledge’ zijn onder meer onder meer Bill Gates en Warren Buffett. We doen nog eens ons petje af. Al kan je er gif op innemen dat ieder van ons ooit iets van die dames en mijnheren heeft gekocht. Weet je wel, die spreuk boven grootvaders bureau: “Wie niet steelt of erft, werkt tot ie sterft.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More