Ex van Big Brother-Betty krijgt 30 maanden cel

Horecapaus van Lier schuldig bevonden aan fraude.

Bart Scheers werd de horecapaus genoemd, hij was getrouwd met ‘Betty van Big Brother’ en nam graag financiële binnenwegen. Samen met zijn vader en schoonbroer mocht hij voor de rechter tekst en uitleg komen geven over een resem bedrieglijke zakelijke constructies. De vroegste feiten dateren al van 1996, maar het onderzoek werd pas in 2019 afgerond. Scheers vroeg nog om bijkomende onderzoeksdaden, maar het gerecht vreesde voor verjaring van het dossier en had dat geweigerd.

Er werden uiteindelijk negen vennootschappen onder loep genomen die actief waren in de immo-, sport-, en horecasector. Voor het parket waren de feiten bewezen en het vorderde naast een celstraf van 30 maanden effectief voor Bart, ook nog celstraffen van 18 en 30 maanden voor respectievelijk zijn schoonbroer en vader.

De schoonbroer van Scheers fungeerde als stroman, hij verhuisde maatschappelijke zetels en hevelde verschillende zaken én geld uit de vennootschappen over naar hun eigen rekeningen. Het trio verrijkte zich op de kap van de schuldeiseres die met lege handen achterbleven.

De schoonbroer vind echter dat hij zelf slachtoffer is en dat hij niet voor de daden van vader en zoon Scheers moet opdraaien. Hij was de enige die aanwezige was op het proces. Bart en de papa waren in Frankrijk gebleven, waar zijn verder boeren in de horeca. De rechter volgde de redenering van de schoonbroer echter niet en gaf hem 18 maanden. Hij werd wel vrijgesproken voor het witwassen van geld.

Grote verliezers zijn de gedupeerden. Het geld is weg, opgespoupeerd aan de grote sier van het leven als een god in Frankrijk.

Er kan nog wel beroep worden aangetekend.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More