Ex-politiebaas Glenn Audenaert (65) verdacht van corruptie

Openbaar ministerie vraagt de raad­kamer om Audenaert door te verwijzen naar de correc­tionele rechtbank.

Tien jaar heeft het onderzoek gerechtelijk geduurd, om tot de conclusie te komen dat de grote baas van politie, Glen Audenaert, zou gesjoemeld hebben. De voormalige directeur van de federale gerechtelijke politie van Brussel, zal zich moeten verantwoorden voor openbare omkoping, witwassen, schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte. Dat is niet niks, vooral omdat het om persoon gaat die een leidende functie had bij de politie.

Audenaert zou zich hebben laten betalen om zijn invloed aan te wenden bij de toewijzing van een enorm kantorencomplex voor de hoofdzetel van de federale politie. Het Rijksadministratief Centrum (RAC) zou op ‘aanraden’ van Audenaart zijn ondergebracht in een veel te duur complex aan de Brusselse Koningsstraat. Een ‘pand’ dat in handen was van de Nederlandse vastgoedmagnaat Frank Zweegers.

Uit een audit van de Inspectie van Financiën bleek al in 2019 dat de hoofdzetel van de federale politie de belastingbetaler tientallen miljoenen euro’s te veel kostte door allerlei wantoestanden met het project. Verdachte geldstortingen op de bankrekening van Audenaert verklaart hij als een lening die hij ‘immoman’ Zweegers kreeg. Maar die zegt nergens van te weten.

De zaak komt morgen voor de raadkamer. Dan is het 1 april.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More