Europese landbouwsubsidies opnieuw naar politici, edellieden en Koninklijke Schenking

Europese landbouwsubsidies zouden naar echte landbouwers moeten gaan als er dan toch subsidies uitgekeerd worden? Ja toch? Wie de gegevens van de laatste jaren bekijkt ziet dat er ontvangers zijn die moeilijk als echte landbouwers omschreven kunnen worden. En al ruim 10 jaar wordt vanuit de EU verteld dat het systeem hervormd zal worden waardoor de geldstromen naar de échte boeren zullen gaan.

Uit de laatste gegevens van de EU is daar nog steeds niets van te merken. Via de site belpa.be kunnen de Belgische ontvangers opgezocht worden.

De website beoogt de jaarlijkse bekendmaking van de financiële steun die wordt toegekend aan begunstigden in België, voor de twee voorgaande afgesloten begrotingsjaren (2018 en 2019 dus), van het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (ELFPO).

De Koninklijke Schenking kreeg 94.901,30 euro van de EU. De broer en een zus van koningin Mathilde kregen in 2019 respectievelijk ruim 8.500 euro en net geen 13.000 euro. ‘Landbouwer’ Herman De Croo dat jaar een subsidie van net geen 2.500 euro.

Ten opzichte van de vorige jaren is er op het vlak van de begunstigden geen verandering te merken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More