Europese Commissie verwacht lange strijd tegen coronavirus

Op woensdag 17 februari was er een vergadering van de Europese Commissie. Een van de onderwerpen was uiteraard de coronacrisis. Een belangrijke vraag is hoe lang deze crisis nog zal duren. De notulen van die vergadering werden dit weekend gepubliceerd.

Von der Leyen stelt dat de vaccinatiestrategie een succes is, met name omdat het elk van de 27 lidstaten in staat stelde om toegang te krijgen tot de vaccins. Tot dan (midden februari) zijn 33 miljoen vaccindoses geleverd in de EU, waarvan er al 22 miljoen zijn toegediend.

Vervolgens vraagt ze aan haar collega’s om de verschillende aspecten van de HERA incubator te presenteren. Via dat project moet de strijd tegen de mutanten aangegaan worden. Interessant is vooral het erg voorzichtige en zelfs pessimistische antwoord van Margarítis Schinás. Schinás (Tessaloniki, 28 juli 1962) is een Grieks politicus, die in 2019 lid van de Europese Commissie werd. Op 10 september 2019 werd hij benoemd tot Eurocommissaris en vice-voorzitter belast met de problemen van migratie en van bescherming van de Europese levenswijze

Schinás ziet die HERA incubator wel als de beste manier om COVID-19-virusmutaties te bestrijden, maar hij is tegelijk erg voorzichtig. Schinás: “De verwachtingen mogen echter niet te hoog worden gesteld in wat een lange strijd zou kunnen zijn.”

De Europese Commissie gaat de strijd tegen nieuwe mutaties van het coronavirus opvoeren met die HERA incubator, een publiek-private samenwerking waarmee Europa de ontwikkeling van nieuwe, maar ook bestaande vaccins wil opvoeren. De Europese Commissie liet weten 200 miljoen euro te steken in onderzoek naar mutaties van het coronavirus. Daarnaast wil Brussel de productie van vaccins opschroeven en vertragingen voorkomen door mogelijke knelpunten op te lossen voor geneesmiddelenbedrijven.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More