Europa’s gestuntel met vaccins maakt de Britten blij met hun Brexit

In Groot-Brittannië wordt er aan AstraZenca niet getwijfeld en is de vaccinatiestrategie op kruissnelheid.

“Van 17 miljoen mensen kregen er 37 mensen bloedklonters nadat ze gevaccineerd werden met AstraZeneca en mogelijk is er een verband. Aan de hand daarvan besluiten bijna alle Europese landen om het AstraZeneca niet meer te gebruiken”, met die conclusie schrijft journalist Rod Liddle zijn verbazing van zich af in een column voor ‘The Sun’. “Als je naar een reden zocht voor de Brexit, de Europese coronavirus-vaccin-onozelheid is er één“.

Volgens Liddle begrijpen de Europese politici niets van statistieken. Hij stelt afgunst vast tegenover de UK waar de coronacijfers in vrije val zijn omdat op het eiland per dag evenveel mensen worden gevaccineerd als in België op een hele maand. De hopeloze knoeiboel is voor de Britten het bewijs dat ze met de Brexit de juiste keuze hebben gemaakt.

“Als ze een beetje slimmer waren, dan zouden ze weten dat er geen reden is om te twijfelen aan het vaccin. Bloedklonters komen nu eenmaal voor”, aldus Liddl. Volgens de journalist is het aantal mensen met bloedklonters die de prik kregen zelfs lager dan dat je zou verwachten bij mensen die geen prik kregen. Hij is ervan overtuigd dat er totaal geen link is tussen het vaccin en de bloedklonters en dat we straks – nadat er veel tijd is verloren gegaan – vasstellen dat we ons domweg hebben vergist.

Wat volgens hem wel zeker is, is dat de de Europese politici met hun hopeloos gepalaver, geruzie en hun logge bureaucratie mensenlevens op het spel zetten.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More