Eurocommissaris Kyriakides heeft appartement in Londen

De poging van de Europese Commissie om de bitse strijd te bedaren waarin ze verwikkeld zit met de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca, is op niets uitgedraaid. Het bedrijf heeft nog altijd geen helderheid verschaft over de levering van de coronavaccins die de Europese Unie heeft besteld, zegt de Commissie.

AstraZeneca PLC is een multinationaal farmaceutisch bedrijf. De Britse pers stelt de zaak steeds meer voor als een gevecht tussen de EU en Groot-Brittannië. Volgens de Britten wil de EU vaccins van de Britten ‘stelen’.

Stella Kyriakides (1956) is sinds 1 december 2019 lid van de Europese Commissie namens Cyprus. In de Commissie-Von der Leyen heeft zij de portefeuille Gezondheid. Ze heeft in de hele vaccin-discussie een sleutelrol. Aangezien de ruzie met Groot-Brittannië hoog oploopt, is het interessant om te weten dat Kyriakides een appartement in Londen bezit.

Het vaccin van AstraZeneca wordt al op grote schaal ingezet in Groot-Brittannië. De EU moet nog een beslissing nemen over een voorwaardelijke goedkeuring.


 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More