EU waarschuwt voor gevaarlijke bh in leer

De Europese Commissie heeft deze week haar jaarverslag over Safety Gate gepubliceerd. Dat is het EU-systeem waarmee snelle waarschuwingen kunnen worden gegeven voor ‘gevaarlijke’ consumentenproducten, en dat helpt om gevaarlijke non-foodproducten zoals kledij uit de handel te nemen.

Het verslag laat zien dat de autoriteiten elk jaar vaker in actie moeten komen naar aanleiding van een waarschuwing. In het afgelopen jaar 2020 was dat maar liefst 5.377 keer, tegenover 4.477 keer in 2019. Dat lijkt indrukwekkend, maar de meldingen zijn doorgaans banaal.

Wie het verslag goed bestudeert, ziet dat de EU vooral waarschuwt voor ‘gevaarlijke’ kledij. Een zwemshort is gevaarlijk omwille van de koordjes en een leren bh bevat een stof die misschien allergie kan opwekken. Wat die koordjes betreft in een zwemshort van een gekende winkel, toch een bedenking. Dat Safety Gate waarschuwt voor te lange koorden in een sweater kunnen we begrijpen. Daar is inderdaad een risico. Waarschuwen omdat een zwemshort koordjes bevat is minder logisch. Zijn ze bij de EU bang dat onze jongeheer verstrengeld zou raken?
 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More