EU verlengt financiële steun aan vluchtelingen in Turkije

De Europese Commissie heeft 2 steunmaatregelen voor vluchtelingen in Turkije verlengd tot 2022. Het gaat om het Emergency Social Safety Net (ESSN) en het programma Conditional Cash Transfers for Education (CCTE).

Bij ESSN krijgen tot 1,8 miljoen vluchtelingen in Turkije een maandelijks bedrag op een betaalkaart gestort om aan de basisbehoeften te voldoen. Bij CCTE krijgen families met schoolgaande kinderen in Turkije financiële steun via een tweemaandelijkse storting door de EU op gelijkaardige betaalkaarten. In Turkije leven vandaag bijna 4 miljoen euro vluchtelingen.

ESSN en CCTE werden respectievelijk opgezet in 2016 en 2017 door de EU. Beide programma’s worden uitgevoerd door de EU en Turkije samen.

Hoeveel de kostprijs van de verlenging van de steun bedraagt, wordt niet meegedeeld door de EU. Algemeen wordt aanvaard dat premier Recep Tayyip Erdoğan van Turkije deze vluchtelingen als ‘pasmunt’ gebruikt bij onderhandelingen met de EU. De steun van de EU aan Turkije voor de vluchtelingen daar bedraagt in totaal al enkele miljarden euro’s.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More