EU trekt half miljard euro extra uit voor noodhulp

Aangezien de wereldwijde humanitaire toestand verder verslechtert als gevolg van de coronapandemie en de effecten van de klimaatverandering, heeft de Europese Commissie haar jaarlijkse budget voor noodhulp met een half miljard euro opgetrokken naar 1,4 miljard voor 2021. Dit is een stijging van meer dan 60% in vergelijking met de vorig jaar aangenomen aanvankelijke begroting van 900 miljoen euro.

Van dat bedrag gaat 505 miljoen euro naar Afrika om mensen te ondersteunen die zijn getroffen door de langdurige crisis aan het Tsjaadmeer, met gevolgen voor Nigeria, Niger, Kameroen en Tsjaad. Geld gaat ook naar de Sahel (Burkina Faso, Mali, Mauritanië en Niger) en diegenen die ontheemd zijn door gewapende conflicten in Zuid-Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Hoorn van Afrika (Somalië en Ethiopië).


Het Wereldvoedselprogramma (WFP) ziet hetzelfde in de Sahel, in Burkina Faso en in Niger. Dat schreven we eerder al hier. Op dit ogenblik heeft de Sahel volgens de directeur van WFP ook te kampen met de zware impact van de klimaatcrisis. In de Sahel vertelden vrouwen hem dat Islamitische Staat (IS) hun enige bron van voedsel en medicijnen was en dat hun mannen dus weinig keuze hadden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More