EU pompt geld in autonome drone XSUN van Dassault Systèmes

De Eurropese Commissie heeft vandaag de eerste ronde van directe kapitaalinvesteringen via het nieuwe fonds van de Europese Innovatieraad (EIC) aangekondigd. 42 zeer innovatieve start-ups en kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) zullen samen ongeveer 178 miljoen euro aan aandelenkapitaal ontvangen waarmee zij baanbrekende innovaties kunnen ontwikkelen en opschalen op het gebied van gezondheid, circulaire economie, geavanceerde fabricage en in andere sectoren.

De kapitaalinvesteringen, variërend van 500.000 euro tot 15 miljoen euro per begunstigde, vormen een aanvulling op de financiering met subsidies, die reeds via het proefproject EIC-Accelerator is verstrekt om een snellere opschaling van bedrijven mogelijk te maken.

Dit is de eerste keer dat de Commissie directe investeringen in eigen vermogen of quasi-eigen vermogen heeft verricht, namelijk investeringen in aandelen gecombineerd met een subsidie, in startende ondernemingen, met een eigendomsbelang dat naar verwachting zal variëren van 10 % tot 25 %.

De investeringsovereenkomsten met de andere doelondernemingen worden nu afgerond en zullen binnenkort worden aangekondigd. Een paar voorbeelden van deze eerste investeringsronde zijn Hiber (Nederland), een internationaal satelliet- en communicatiebedrijf dat een betaalbare wereldwijde aansluiting op het internet der dingen aanbiedt en XSUN (Frankrijk), een bedrijf voor drones (luchtvaartuigen) op zonne-energie dat volledig autonome energie-onafhankelijke drones ontwerpt die zonder menselijke tussenkomst kunnen opereren. XSUN is een dochter van Dassault Systèmes.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More