“EU moet meer legale routes naar Europa voor migranten te creëren”

VN beschuldigen EU van het schenden van de mensenrechten met haar migratiebeleid.

De VN wil dat de EU opnieuw met Libië gaat praten over de migrantenproblematiek. Libië voert nu in opdracht van de EU meer reddingen uit in internationale wateren en brengt de migranten terug naar Libië. Terug naar Afrika dus. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet vindt dat geen goede zaak omdat Libië volgens hem “geen veilige haven” is.

“Mensen sterven op zee omdat de reddingsdiensten hen te laat of helemaal niet redden”, aldus Bachelet. “Wij kunnen het er allemaal over eens zijn dat niemand zich gedwongen mag voelen zijn leven, of dat van zijn gezin, op het spel te zetten door op gammele boten op zoek te gaan naar veiligheid en waardigheid”, aldus de Hoge Commissaris. “Maar het antwoord kan niet simpelweg zijn het vertrek uit Libië te verhinderen of de reizen uitzichtlozer en gevaarlijker te maken.” Hij wil daarom dat EU meer legale routes naar Europa creëert. Voor kritische denkers betekent dat zoveel als de deuren open zetten.

De VN heeft nog meer kritiek. Zij vinden dat veel migranten te lang onder het voorwendsel van een corona-quarantaine worden vastgehouden, waardoor ze worden blootgesteld aan infecties.

En dus beschuldigt het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN de Europese Unie ervan met haar migratiebeleid de mensenrechten te schenden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More