‘Escape from Alcatraz’: ontsnappen uit de hel

Is het onmogelijke mogelijk?

Op 18 januari 1960 landde Frank Morris (Clint Eastwood) onder zware bewaking op Amerika’s meest gevreesde en beruchte gevangenis op het eiland Alcatraz – een geïsoleerde vesting waarheen uitsluitend de gevaarlijkste misdadigers overgebracht werden en vanwaar geen terugkeer mogelijk was. Gedreven door een sterke vrijheidsdrang en getergd door de gewetenloze en willekeurige straffen van de gevangenisleiding, begint hij samen met een paar medegevangenen een plan voor te bereiden wat nog niemand gelukt is: ontsnappen van Alcatraz.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Alcatraz, ook wel de Rock genoemd, werd gezien als een gevangenis waaruit men niet kon ontsnappen. De gevangenis lag op een eiland midden in de baai van San Francisco, de deuren van de cellen waren gemaakt van gehard staal, verschillende wachttorens stonden op het eiland en de gevangenen werden elke dag een paar keer gecontroleerd. 

36 personen hebben geprobeerd te ontsnappen in 14 ontsnappingspogingen. Alleen van 3 personen is nooit meer wat gehoord. Niemand weet of hen ook echt gelukt is.

EEN / 15 januari, om 23:30 – 01:15 : ‘Escape from Alcatraz’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More