Er kunnen weer meer dan 400 fans naar een voetbalmatch

Ben Weyts (N-VA) keurt het protocol goed.

 

Ze waren voorbereid bij de Pro League en hadden een protocol in de schuif liggen dat ze bij een nieuwe versoepeling meteen onder de neus van minister Weyts konden duwen. En zo gebeurde. Voetbalwedstrijden in 1A en 1B kunnen weer met publiek en vanaf het weekend van 11-14 kan ook weer met meer dan 400 man, mits strikte voorwaarden. En die zijn niet van de poes.

Het nieuwe voetbal-normaal is geen makkie. Wachtrijen moeten ten allen tijde vermeden worden, bubbels moet anderhalve meter afstand houden en het publiek moet in aparte tijdvakken binnen en buiten gaan. Natuurlijk zijn ook mondmaskers zijn verplicht en moet er bovendien overal gratis ontsmettingsmiddel staan. Stewards – die moeten controleren of er geen grote tassen of ander gevaarlijk spul mee naar binnen wordt gesmokkeld – moeten na elke controle de handschoenen ontsmetten en na 20 controles de handschoenen vervangen. Hoe ze dat gaan doen zonder wachtrijen te creëren is maar de vraag. Wie staat te wachten zal alvast beneveld worden, maar niet met het soort alcohol dat uit een blikje komt.

De intentie is goed, maar het zal van de gedrag van de supporters afhangen of het kans maakt op slagen. Het wordt een strijd tegen de emoties. Vreemd is alvast dat in de eerste fase van de heropstart fans van de bezoekende ploeg nog niet welkom zijn en dat het stadion gevuld zal worden met abonnees van de thuisploeg. Dat zou wel eens een ongezond thuisvoordeel kunnen opleveren en voor problemen zorgen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More