Er is niet alleen de coronacrisis, er is ook een politieke crisis

“Een regering met PS en Ecolo is een nekschot voor de Vlaamse welvaart”.

Corona is het land nog niet uit of de politieke pionnen worden alweer op het schaakbord gezet en  vervaagt de grens tussen opportunisme en goede bedoelingen in de ambitie. ‘t Is niet zo geleden, maar het lijkt een ver verleden dat we ons ergerden aan de politieke impasse in dit land. Maar als straks het leven weer min of meer normaal zal zijn, zitten we wel nog altijd zonder regering.

N-VA heeft al laten verstaan dat ze in juni de noodregering niet meer gaan steunen door de volmachtenregeling te verlengen. In De Ochtend liet de Wever weten dat hij opnieuw aan tafel wil gaan zitten om een federale regering te vormen, maar hij roept de voorzitters van de Vlaamse partijen in één beweging op “zich niet in de afgrond van de PS en Ecolo” te laten duwen.

De Wever hoopt dat er snel een concreet en duidelijk exitplan komt en merkt op dat we nu alweer achterlopen op de ons omringende landen als Nederland en Duitsland. De Wever betreurt de minimale bezetting van economen in de werkgroep rond de exitstrategie. “Niets is zo vals als de tegenstelling tussen economie en gezondheid”, zegt hij. “Het opofferen van welvaart kost ook gigantisch veel gezonde levensjaren. Geen sterke welvaart betekent geen sterke gezondheidszorg. We moeten ervoor zorgen dat de reactie op de crisis op den duur niet erger is dan de crisis zelf.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More